Este un delicios tort, inspirat de ciocolata Dubai. Un blat de ciocolata umplut cu crema de fistic amestecata cu kataif si o crema usoara de zmeura, totul imbracat in ciocolata. O combinatie minunata, un gust divin!
Ingrediente:
Blat: 10 oua, 10 ling zahar, 7 ling faina, 3 ling cacao, 1 vf sare
Crema de fistic: 250 gr unt 82% grasime, 300 gr crema de fistic, 150 gr kataif, unt pentru prajit kataiful
Crema de zmeura: 250 gr mascarpone, 350 gr gem de zmeura, 200 gr frisca
Ganaj de ciocolata: 200ml+200ml frisca, 200gr ciocolata amaruie
Sirop: 10 ling apa, 2 ling zahar, 1 ling esenta de fistic
Mod de preparare:
Recomand sa se inceapa cu ganajul de ciocolata, pentru a avea timp sa se raceasca.
Se pune 200 ml frisca pe foc pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se lasa sa se racoreasca si apoi se da la frigider 2-3 ore.
Dupa acest timp se scoate si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Se bate restul de 200 ml frisca si se amesteca cu ganajul.
La fel si siropul, sa aiba timp de racit. Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste. Se adauga esenta de fistic si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca.
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand sunt ferme, se adauga, treptat, zaharul. Se mixeaza bine pana e topit si se obtine o bezea lucioasa si tare.
Se adauga galbenusurile amestecand incet cu o spatula. La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.
Se toarna intr-o forma de tort de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins dinainte. Se coace pana creste frumos si, intepat cu o scobitoare, iese curata.
Se scoate din forma si se lasa sa se racesca pe un gratar. Blatul se poate face si cu cateva zile mai repede.
Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu crema de fistic pana se omogenizeaza si rezulta o crema spumoasa. Kataiful se marunteste si se prajeste in doua linguri de unt. Cand e rece, se amesteca cu crema de fistic. Se da totul la rece.
Blatul se taie in doua, pe orizontala, obtinand doua foi. Una din ele se pune pe un platou si se insiropeaza cu siropul de fistic, apoi se intinde crema si se da la rece.
Crema de zmeura se obtine amestecand branza mascarpone cu gemul de zmeura. Daca e prea gros, se incalzeste putin pe foc cu o lingura de apa. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu mascarponele. Se bate frisca si se amesteca cu crema de zmeura.
Se scoate blatul cu crema din frigider si, peste crema de fistic, se intinde crema de zmeura. Se da din nou la rece 30 min.
Se scoate, se acopera cu a doua foaie de blat si se insiropeaza si aceasta.
Se imbraca totul in ganajul de ciocolata. Se decoreaza cu fistic prajit, tocat grosier sau fulgi de migdale.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!