Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 7 decembrie 2025

Ciocanele dulci-picante

 




                         Aceste ciocanele fragede si pline de savoare sunt perfect condimentate si coapte cu o crusta lipicioasa dulce- picanta. Se prepara usor, cu ingrediente simple, iar rezultatul este o cina delicioasa, adorata de toata familia. Le-am servit cu un delicios Piure de dovleac si Castraveti murati.



                          Ingrediente:

                   500 gr ciocanele, sare, piper, boiacimbru, 1 ling ulei
                   Glazura: 1 ling miere, 2 ling sos soia, 1 ling mustar,1 ling pasta de ardei, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita pasta de ardei iute ( optional)


                         Mod de preparare: 


                    Ciocanelele se spala bine si se curata, daca este cazul, apoi se sterg cu servete absorbante. Se pun intr-o tigaie si se presara cu sare, piper, boia si cimbru dupa gust. Se stropesc cu o lingura de ulei, se acopera cu un capac si se dau la cuptor. 
                     Se face glazura, amestecand toate ingredientele.
                     Dupa 30-40 min se scot din cuptor ,trebuie sa fie aproape facute, si se ia capacul. Se mai lasa astfel 20 min, dupa care, se scot si se ung pe toate partile cu glazura facuta. Daca ramane, se toarna peste ele, in tava. Se mai dau 10 min. la cuptor.
                      Se scot, se lasa sa stea 15 min, apoi se servesc cu piure de dovleac si castraveti murati.
                    Dupa preferinte, se pot face si alte garnituri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!