marți, 28 aprilie 2015
Prajitura Mozaic
Este o delicioasa prajitura cu doua blaturi cu texturi diferite,crema de vanilie si o glazura de ciocolata.Aspectuoasa,colorata,pufoasa este desertul perfect,binevenit oricand.
Ingrediente:
Blat I : 6oua,6ling zahar,6ling faina,3ling ulei,3ling apa,un praf sare.
Blat II : 7 albusuri,7ling zahar,o cana de nuci prajite si taiate,1 cana rahat taiat cuburi (eu nu am avut suficient si am completat cu ciocolata taiata cuburi),o cana de visine,1/2 cana faina,un praf de copt,un praf sare.
Crema:7galbenusuri,1cana zahar,3ling lapte,250gr unt,vanilie
Glazura:100gr ciocolata,2ling lapte,3ling ulei
Mod de preparare:
Blat I: Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga,treptat,uleiul si se omogenizeaza.La urma se adauga apa.Albusurile se bat spuma tare,pana se tin de paletele mixerului.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet.Peste spuma de albusuri se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina cu miscari lente,de jos in sus.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate si se lasa la racit.
Blat II: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand se tin de peretii vasului se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se topeste.Se adauga nucile,visinele,rahatul si faina cu praful de copt.Se amesteca incet,cu o spatula.Compozitia se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate si se lasa la racit.
Crema:Galbenusurile se freaca cu zaharul,laptele si esenta de vanilie pe baie de aburi pana se ingroasa.Cand a capatat consistenta dorita,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se freaca spuma.Treptat se adauga crema de oua si se amesteca.
Glazura:cicolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.
Blatul I se taie in doua,pe orizontal,rezultand doua foi.Pe una din foi se intinde jumatate din crema,se pune blatul de albus peste care se intinde a doua jumatate de crema.Se acopera cu a doua foaie de blat,iar deasupra se toarna glazura.
Prajitura se da la rece pana se intareste glazura.Se taie cu un cutit umed.
Tips: Se pot inlocui foile de blat de la baza si deasupra cu foi de napolitana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!