Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 31 mai 2016

Ciorba de iepure si gulii






                   Nu cred ca este ciorba care sa nu-mi placa.Si asta,pentru ca ciorbele reunesc o multitudine de legume si zarzavaturi.
                  De obicei,ciorba de gulii o fac fara carne.De data asta,am zis: hai sa incerc si cu carne.Si cum aveam la dispozitie carne de iepure,am zis de ce nu?Si intr-adevar,nu mi-a parut rau.Cu multe zarzavaturi,predominand guliile,cu leustean si dreasa cu smantana,este senztionala.Puteti s-o incercati oricand,nu veti fi dezamagiti.



                   Ingrediente:
                 500gr carne de iepure,3 gulii mai mari,2-3 morcovi,1 ceapa,1 patrunjel,1 leg.patrunjel verde,1 leg,leustean,sare sau zeama de lamaie pentru acrit (dupa gust),3-4 ling smantana,1 galbenus.



                 Mod de preparare:
              Carnea se taie cuburi mici.Zarzavatul se curata si se taie rondele.Guliile curatate se taie fasii mai groase.Daca au frunze,nu le aruncati.Se toaca marunt si se adauga in ciorba.
              Intr-un vas se pune putin ulei la incins.Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga zarzavatul care se caleste pana se inmoaie.Se pune si carnea si se caleste pana isi schimba culoarea.Se stinge cu apa,se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
               Cand carnea este fiarta bine,se toaca marunt leusteanul si patrunjelul verde si se adauga in ciorba.Se acreste,dupa preferinte,cu zeama de lamaie sau sare de lamaie.Se lasa sa mai dea doua-trei clocote si se stinge focul.
              Intr-un bol se bate smantana cu galbenusul de ou.Se adauga putina zeama din ciorba si se rastoarna totul peste ciorba din cratita.
              Se seveste cu ardei iuti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!