Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 17 aprilie 2017

Prajitura cu bezele si ciocolata






                Este o prajitura cu o crema fina de mascarpone si frisca ce are la baza bezele fixate intr-o glazura de ciocolata.Fiind in criza de timp,nu am facut eu bezelele ci le-am cumparat.Sincer,e o compozitie minunata,usoara,aerata si ciocolatoasa.




                   Ingrediente:
               Blat:7oua,7 ling zahar,7 ling faina,1 praf de copt.
               Crema: 250gr mascarpone,300gr smantana pentru frisca,2-3 ling cacao,200gr zahar pudra
               Glazura 400 gr ciocolata,200gr frisca
               100gr bezele



                   Mod de preparare:
               Se face un blat din cele 7 oua.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare.Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul scobitorii.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
                 Ciocolata se pune la foc impreuna cu frisca.Dupa ce s-a topit si s-a omogenizat,se ia de pe foc si se lasa doua min.sa se racoreasca.
                  Blatul racit se taie in doua,pe orizontala.Una din foile obtinute se glazureaza cu jumatate din cantitatea de glazura obtinuta.Pe glazura inca calda,se aranjeaza bezelele.
                  Smantana pentru frisca se bate impreuna cu zaharul.Se mixeaza putin si mascarponele si se adauga in frisca.Se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul.
                  Crema astfel obtinuta se intinde peste bezele.Se acopera cu a doua foaie peste care se intinde restul de glazura.Se da totul la rece 2-3 ore,dupa care se portioneaza.