Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 18 aprilie 2017

Tocanita din piept de pui cu ardei copt si leurda







                    Dupa atatea mancaruri grele de sarbatori,o tocanita din piept de pui e binevenita.Dupa mine,era ideala o mancare fara carne,dar,la noi in familie, "cel mai bun zarzavat e carnea"dupa cum zice sotul meu.Am facut aceasta tocanita cu iz de vara,pe care am aromat-o cu leurda.Merge de minune alaturi de ardei copti.Dar iata despre ce e vorba.


                   Ingrediente:
               1 piept pui,1 ceapa mare,1 leg.leurda,6-8 ardei copti,sare,piper,ulei


                   Mod de preparare:

               Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga pieptul de pui taiat cuburi.Se lasa pana se rumenesc frumos bucatile de carne.Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine translucida.Ardeii copti se taie fasii si se adauga in mancare.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba pana carnea e bine gatita.Inainte de a opri focul,se adauga leurda taiata marunt.Se mai lasa sa dea doua clocote,apoi se stinge focul.
               Se serveste ca atare sau cu garnitura de cartofi,orez sau mamaliga.