Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 13 martie 2018

Rulada cu creier





                    Rulada cu creier este foarte fina si condimentata.Creierul ii da o savoare aparte ceea ce o face de inegalat.Este foarte aspectuoasa pe un platou cu aperitive ceea ce va face sa dispara imediat.Chiar daca aveti retineri fata de creier,incercati-o si sigur nu va va parea rau.





                      Ingrediente:

                 1 pulpa de porc de 1 kg,500 gr creier,sare,piper,cimbru,zeama de lamaie


                     Mod de preparare:

               Carnea se sterge bine cu un servet,apoi se desface astfel incat sa se obtina o suprafata cat mai mare pentru rulat.Este recomandat ca grosimea carnii sa fie cat de cat uniforma.Pentru aceasta se bate cu ciocanul.Totodata,carnea se va fragezi.Se presara cu sare si piper si se lasa departe.
               Creierul se curata de pielite si se opareste in apa cu sare si otet.Se scurge bine,apoi se intinde pe bucata de carne.Se presara cu sare si piper si se stropeste cu zeama de lamaie.Se ruleaza strans carnea cu creierul,apoi se leaga cu ata.
               Se presara deasupra cimbru si putin ulei si se da la cuptor.Se tine pana carnea e bine facuta si frumos rumenita.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se scot atele si se feliaza.
                Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!