Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 3 octombrie 2019

Pui cu gutui in sos de vin









                 Acest pui cu gutui este o mancare care imbina aromele si gusturile toamnei in mod placut.Gutuile merg grozav cu bucatile de carne de pui fragede si suculente.Gustul dulce-acrisor al gutuilor ai al vinului se imbina in mod placut cu carnea de pui.Arome si savori de toamna intr-o farfurie delicioasa.



                    Ingrediente:

                Pulpele,pieptul si aripile de la un pui, 3-4 gutui,200 ml vin alb,sare,piper,zahar,scortioara,3-4 cuisoare.

               
                    Mod de preparare:

               Carnea de pui se spala si se taie bucati potrivite.
               Gutuile se curata de coaja, li se scoate casuta cu samburi si se taie cuburi.Deasupra lor se presara putin zahar si scortisoara.
                Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se infig in ea cuisoarele,apoi se pune intr-o cratita.Printre bucatile de carne se adauga bucatile de gutui.Deasupra se toarna vinul.





                Se acopera cu un capac si se da totul la cuptorul incins.Se tine astfel o ora dupa care se ia capacul jos si se mai lasa pana ce carnea si gutuile se rumenesc frumos.



                    Se serveste ca atare sau cu o garnitura de orez.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!