sâmbătă, 4 iulie 2020
Somon la tigaie cu sos de capere
Nu e nimic sofisticat,este o reteta simpla si foarte gustoasa.Somonul la tigaie este varianata cea mai simpla si mai usoara de a gati pestele.Cat despre sos,este fin catifelat si foarte gustos.Este sosul ideal langa carnea de peste.
Ingrediente:
File de somon ( numarul lor variaza in functie de cate portii doriti sa faceti) sare de mare,piper,ulei de masline
Sos de capere: 80 gr unt,zeama de la o jumatate de lamaie,2 ling capere,2 ling smantana ,sare,piper
Mod de preparare:
Fileul de peste se spala si se sterge cu servete absorbante.Se condimenteaza cu sare de mare si piper.
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline.Se aseaza fileurile de somon cu pielea in jos si se reduce focul.Se tin astfel 3-4 min dupa care se intorc pe cealalta parte.Se mai tin 3-4 min. apoi se scot pe platou.Se tin la cald pana se face sosul.
Intr-o cratita se incinge untul.Se stinge cu doua linguri de apa,apoi se adauga zeama de lamaie.Se adauga caperele si se potriveste de sare si piper.Se lasa sa dea in clocot,se adauga smantana si se stinge focul.
Se toarna peste/langa peste si se serveste.Se poate face si o garnitura de cartofi natur.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!