Majoritatea a batut smantana naturala pentru frisca si i s-a facut unt. De aceea, multi se feresc de ea si prefera smantana vegetala care e deja indulcita,aromata si se bate mult mai usor.
Smantana este de doua feluri: smantana fermentata,un pic acrisoara si mai groasa ce se foloseste la mancaruri sau anumite deserturi.Smantana dulce este lichida si are continut ridicat de grasime. Din ea se face fisca sau untul.Mai este si smantana pentru gatit,care e tot dulce,dar nu are atata grasime.
Eu am primit de la La Dorna smantana pentru frisca,neindulcita.
Este produsa din lapte ecologic romanesc de la fermele bio de la noi. Este denumita si 'fericire pura" pentru ca e nelipsita din delicioasele deserturi pregatite familiei si prietenilor. Este o adevarata sursa de inspiratie in bucatarie.
Pentru a pregati un desert savuros cu frisca La Dorna,trebuie batuta corect.
Prima conditie e ca frisca sa fie foarte rece,de la frigider, pentru a se bate mai usor. E recomandat sa se raceasca si paleta si bolul mixerului cu care se bate.
Se bate intai la viteza mica,pentru ca,fiind lichida,stropeste foarte tare. Pe masura ce incepe sa se ingroase,se mareste viteza. In acest moment se adauga si zaharul pudra. Cantitatea difera in functie de reteta sau cat de dulce doriti frisca.La fel,daca e nevoie se adauga si vanilie.Se mai mixeaza pana se omogenizeaza si se intareste ,devenind ferma si densa.Atentie,fiti cu ochii pe ea,sa nu se faca unt!
Se foloseste ca baza la creme,mousseuri, pentru decorarea deserturilor sau la salatele de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!