Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 iulie 2021

Budinca de dovlecei

 



                        Sunt pline gradinile si pietele cu dovlecei.Sunt ieftini si gaseti pe toate gusturile: mai mici,mai mari,mai alungiti sau dolofani. Gustul lor e minunat si se pot pregati in multe feluri.Indiferent cum sunt pregatiti,sunt gustosi si savurosi. Asa este si aceasta minunata budinca.Se face foarte usor,iar rezultatul final e pe masura asteptarilor.



                         Ingrediente:

                  2 dovlecei mijlocii,6 oua,100 ml lapte,250 gr cascaval,200 ml smantana,sare,piper,marar verde.


                        Mod de preparare:

                   Dovleceii ,daca sunt mai batrani, se curata de coaja.Daca nu,se lasa coaja. Se spala bine si se taie rondele. Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute sa lase apa, apoi se sterg cu un servet.
                    Ouale se bat bine cu sare,se adauga laptele,piperul si,la urma,cascavalul dat pe razatoare si mararul tocat marunt. Din cantitatea de cascaval se opreste putin pentru a presara deasupra.
                    Se unge o tava sau un vas yena cu unt si se acopera fundul vasului cu felii de dovlecel.Se acopera cu ou batut cu cascaval,apoi se pun iar felii de dovlecel. Se alterneaza astfel felii de dovlecel si ou batut pana se termina.Ultimul strat sa fie dovlecei. 
                     Deasupra se presara cascaval ras si se acopera cu smantana. 
                     Se da totul la cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra.
                     Se poate servi atat calda,cat si rece.E un deliciu!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!