Budinca de tapioca cu banane si lapte de soia Naturli este un desert delicios si savuros. Se prepara usor si repede si se poate consuma atat cald, cat si rece.Este hranitoare,se digera usor si nu contine gluten.
Bananele le-am folosit pe post de indulcitor si ,in plus,ii da o aroma deosebita.
Cat despre laptele de soia,am folosit Bautura bio pe baza de soia cu calciu si vanilie, de la Naturli. Este o bautura 100% pe baza de plante,BIO fara ingrediente de origine animala. Datorita aromei de vanilie pe care o are,ofera un gust deosebit preparatelor,deci si budincii de tapioca cu banane si lapte de soia.
Ingrediente:
1/2 cana perle tapioca, 3 cani lapte de soia, 1/2 cana apa, 2 banane
Mod de preparare:
Perlele de tapioca se pun la inmuiat in 1/2 cana apa si se tin astfel 1 ora.
Intr-un vas se pune la foc laptele de soia si perlele de tapioca. Se fierbe, amestecand continuu, pana cand lichidul scade si compozitia se leaga bine. Trebuie sa semene cu grisul cu lapte fiert. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Bananele se curata de coaja si se paseaza cu un blender. Piureul astfel obtinut se toarna peste budinca de tapioca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
Se pune in boluri si se serveste.Se decoreaza cu fructe de sezon,dulceata,menta,caramel.Optiunile sunt in functie de gusturile fiecaruia. Eu am intentionat sa adauga fructe,dar am avut dulceata de visine proaspat fiarta si am pus deasupra.
Se serveste calda sau rece,de la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!