Este modul ideal de a folosi bananele prea coapte. Este o prajitura foarte aromata,dulce,umeda,cu o savoare deosebita. Se face usor si repede si se consuma si mai repede. Este ideala langa o ceasca de cafea,dar e si un minunat desert de weekend.
Ingrediente:
4 oua,100 gr zahar,270 gr faina,240 gr unt de arahide,1 praf de copt,100 gr nuci tocate ( optional), 4 banane + 2 banane pentru deasupra
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Bananele se paseaza cu un blender.Pireul obtinut se amesteca cu untul de arahide,moale.
Compozitia obtinuta se adauga la mixul de oua si se amesteca bine.
Cu o lingura se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si nucile,daca e cazul.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Doua banane se taie felii si se aranjeaza deasupra. Se da totul la cuptorul dinainte incins. Se coace pana trece proba scobitorii.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste cu multa pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!