Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 25 iulie 2021

Vinete alla parmigiana

 




                          Parmigiana di melanzane sau vinete cu parmezan, o reteta italiana in care vinetele sunt puse in valoare de sosul de rosii, mozzarella si parmezan. Este o mancare de vara de origine italiana foarte gustoasa si savuroasa.




                           Ingrediente:

                      1- 1,5 kg vinete (3-4 buc.), 500 ml pasta de rosii, 3-4 catei de usturoi,400 gr mozzarella,200 gr parmezan.cateva frunze de busuioc,sare,piper,ulei de masline

                            Mod de preparare:

                      Vinetele se taie pe lung in felii subtiri,se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. 
                       In acest timp se prepara sosul de rosii. Se pune la incins uleiul de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Se caleste putin,apoi se stinge cu sosul de rosii. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba pana scade si devine cremos. Se adauga busuiocul tocat marunt,se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul.
                        Vinetele se sterg cu servete absorbante si se prajesc. Se pot  tavali prin faina si apoi praji in ulei sau doar unse cu putin ulei si prajite la gratar sau in tigaie de teflon,fara ulei. La fel,se pot da la cuptor cateva minute. Se pot folosi si vinetele crude,gustul final e acelasi.
                        Se unge fundul uni vas de yena cu sosul de rosii,apoi se arnjeaza un strat de vinete. Deasupra se rade mozzarella si se presara  parmezan. Se continua cu randuri alternative de sos,vinete,mozzarella.Deasupra,ultimul strat se pun vinete.Se acopera cu sos de rosii si parmezan ras. Deci se inverseaza straturile la ultimul rand.
                          Se da la cuptorul incins 40-45 min. Parmezanul de deasupra se va topi si se va rumeni frumos.
                          Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoresca putin. Se portioneaza si se serveste. Sunt la fel de gustoase si reci.



                       PS. In loc de mozzarella se poate folosi un cascaval din lapte de vaca sau orice alta branza care se topeste frumos.
                              Vinetele se pot taia si rondele.
                              O mancare la fel de gustoasa iese daca se inlocuiesc vinetele cu dovlecei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!