Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 iulie 2021

Prajitura cu rubarba

 



                            Stiam de rubarba,dar doar anul acesta i-am savurat gustul si aroma. Prima data am acrit o  ciorba de legume cu pui si a iesit ceva senzational.Acum am folosit-o la prajitra si am fost la fel de incantati. Sper sa creasca cat mai mare tufa mea,sa pot pregati cat mai multe preparate cu rubarba.
                            Este o prajitura simpla si rapida,un blat umed si aromat inserat cu fire de rubarba. Nimic complicat.




                              Ingrediente:

                       4 oua,150 gr zahar,150 ml ulei,150 ml lapte,350 gr faina,un vf sare,1 praf de copt,zahar vanilat, 6 fire de rubarba.

                           
                             Mod de preparare:

                       Rubarba se spala si se curata de partea atoasa de deasupra,apoi se taie fasii de 2cm. 
                       Intr-un bol se mixeaza ouale cu sarea,zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat uleiul, ca la maioneza,apoi laptele. La urma se incorporeaza faina cu praful de copt si se amesteca cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara bucatile de rubarba.
                       Se da totul la cuptorul incins in prealabil,la foc moderat.
                       Cand e gata se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
                       Dupa ce s-a racit se portioneaza pentru a fi servita cu multa pofta.



2 comentarii:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!