Stiam de rubarba,dar doar anul acesta i-am savurat gustul si aroma. Prima data am acrit o ciorba de legume cu pui si a iesit ceva senzational.Acum am folosit-o la prajitra si am fost la fel de incantati. Sper sa creasca cat mai mare tufa mea,sa pot pregati cat mai multe preparate cu rubarba.
Este o prajitura simpla si rapida,un blat umed si aromat inserat cu fire de rubarba. Nimic complicat.
Ingrediente:
4 oua,150 gr zahar,150 ml ulei,150 ml lapte,350 gr faina,un vf sare,1 praf de copt,zahar vanilat, 6 fire de rubarba.
Mod de preparare:
Rubarba se spala si se curata de partea atoasa de deasupra,apoi se taie fasii de 2cm.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu sarea,zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat uleiul, ca la maioneza,apoi laptele. La urma se incorporeaza faina cu praful de copt si se amesteca cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara bucatile de rubarba.
Se da totul la cuptorul incins in prealabil,la foc moderat.
Cand e gata se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Dupa ce s-a racit se portioneaza pentru a fi servita cu multa pofta.
Multumesc frumos pentru retetele si sfaturile minunate furnizate
RăspundețiȘtergereOlivia.
Cu mult drag!
Ștergere