Din categoria retetelor inedite,face parte si aceasta dulceata de rosii cherry. Demult am vrut s-o incerc si abia acum i-a venit randul. Va spun sincer, nu faceti ca mine sa asteptati atata pana s-o faceti, ca o sa va para rau. Grabiti-va si incercati-o ,ca e minunata. Se face simplu,ca orice dulceata,in proportia de 1: 1,astfel ca fructele sa ramana intregi,confiate.
Ingrediente:
1 kg rosii cherry, 1 kg zahar,300 ml apa, 3 felii de lamaie
Mod de preparare:
Rosiile cherry se spala si se curata de codite. Se aleg doar fructe sanatoase si bine coapte,fara pete.
Eu am pus de seara rosiile cu zaharul,dar fara efect,pentru ca, fiind intregi,nu au lasat zeama. A doua zi am adugat apa si le-am pus la fiert. Se fierb la foc mic pana se topeste zaharul,apoi se mareste flacara. Se amesteca din cand in cand,cu atentie,sa nu se zdrobeasca fructele. Din momentul cand clocoteste,se fierbe 15 min. Se opreste focul,se acopera cratita cu un servet si se lasa astfel pana a doua zi, cand se pune din nou la foc 15 min de cand incepe sa clocotesca. Se opreste focul,se acopera din nou si se lasa la racit. Daca rosiile sunt mai zemoase si siropul nu e destul de legat,se repeta operatia si a treia oara,dupa care,dulceata se lasa la racit.
Se pune rece in borcane sterilizate si se inchid ermetic. Se pastreaza in camara,la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!