Este o mancare foarte gustoasa pentru ca are legume multe ,iar ierburile aromate ii dau o savoare aparte. Se face usor si repede, practic, se pune totul in tava si se da la cuptor. Legumele isi vor imprumuta aromele, puiul va lua din savoarea legumelor,iar ierburile aromate vor completa savoarea acestei mancari.
pulpele,aripile si 1/2 piept de la un pui, 1 ceapa mare rosie,1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 500 gr rosii cherry , 1 lamaie, 3-4 catei de usturoi,100 gr masline, 1lg otet balsamic, 2 ling ulei de masline, sare, piper, cimbru,busuioc,rozmarin, 100 gr branza feta
Mod de preparare:
Legumele se curata si se taie,dupa preferinta, felii sau rondele. Se asaza totul intr-o tava de Yena. Se adauga lamaia taiata felii cu tot cu coaja, rosiile cherry taiate jumatati sau lasate intregi daca sunt mai mici si bucatile de pui.
Otetul balsamic se amesteca cu uleiul,sarea,si piperul si se toarna peste carnea si legumele din tava. Se amesteca totul bine, astfel ca atat legumele, cat si carnea sa fie cuprinse de sos. Se adauga cate o ramura de cimbru si rozmarin. Se da totul la cuptor .
Dupa aproximativ 30- 45 min. se scoate tava si se adauga maslinele,branza feta taiata cuburi,si cateva ramuri de busuioc. Se mai da la cuptor 10-15 min. pana e totul frumos rumenit si puiul bine facut.
Este o mancare aromata si suculenta.
Se poate servi cu Sos Tzatziki si un piure de cartofi.
Reteta inspirata de https://www.everylastbite.com/greek-chicken-traybake/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!