Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 22 iulie 2022

Prajitra cu branza de vaci si rubarba

 





                      Eu am facut aceasta prajitura cu prima recolta de rubarba, in primavara. Nici o problema, acusi vom recolta din nou rubarba si puteti s-o faceti iar. Daca nu, puteti inlocui rubarba cu alte fructe, de sezon. 
                      Este un blat umed, moale si pufos cu branza de vaci dulce peste care am presarat bucati de rubarba. Este un minunat desert dar merge perfect si langa o ceasca de cafea.



                      Ingrediente:

               6 oua, 300 gr zahar, 200 gr branza de vaci, 350 gr faina,150 ml ulei, 300 gr rubarba, 1 vf.sare, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt, 2-3 ling.zahar brun, coaja de lamaie.


                   Mod de preparare:

             Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga branza de vaci,uleiul, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie. La urma, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
              Albusurile se bat spuma tare,cu sarea, ca pentru bezea. Se adauga zaharul ramas si 1 plic zahar vanilat. Se mixeaza pana rezulta o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand incet cu o lingura.
              Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara  rubarba curatata in prealabil si taiata bucati de 2-3 cm. Se presara zahar brun deasupra si se da la cuptor. 
              E gata cand scobitoarea infipta in blat iese curata. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza in vedera servirii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!