Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 11 iulie 2022

Snitele cu iaurt la cuptor

 



                       O reteta simpla si delicioasa pentru masa de pranz. Se pot pregati din cotlet de porc sau din piept de pui. Sunt la fel de savuroase. La fel, daca le doriti mai crocante se pot da prin fulgi de porumb sau, daca nu, doar prin pesmet. Puteti jongla si cu aromele, dupa preferintele fiecaruia.



                     Ingrediente:

              500 gr piept de pui sau cotlet de porc, 200 gr iaurt, sare, piper, fulgi de porumb sau pesmet.

                      Mod de preparare:

              Carnea se taie in felii subtiri. Daca e de porc, se bate putin cu ciocanul pentru a o fragezi. 
               Iaurtul se condimenteaza cu sare si piper si se toana peste feliile de carne. Se amesteca bine, ca toate feliile de carne sa fie acoperite cu iaurt.
                Se pot lasa sa stea asa 30 - 45 min. ca iaurtul sa fragezasaca carnea. Se dau prin pesmet sau prin fulgi de porumb maruntiti, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei  si se dau la cuptor. Se tin aprox. 10 min.pe fiecare parte.
                Se servesc alaturi de un piure de cartofi si salata de sezon.



2 comentarii:

  1. As intreba la cate grade trebuie preincalzit cuptorul.Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La 200 grade. Nu am cuptor care sa-mi indice temperatura, dar cam acolo, 180-200 grade.

      Ștergere

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!