Este o prajitura in care se imbina in mod placut aroma visinelor cu cicolata, crema de vanilie ,toate, pe un blat de albusuri cu arahide. Texturi si arome diferite,toate intr-un minunat desert. Incercati-l si nu veti regreta!
Ingrediente:
Blat : 8 albusuri, 200 gr arahide maruntite, 1,5 cana faina, 1 cana zahar, 1 vf sare, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt.
Ganaj de cicolata : 200 ml frisca, 200 gr ciocolata amaruie.
Crema de vanilie: 6 galbenusuri, 250 gr zahar, zahar vanilat, 500 ml lapte, 3 ling faina, 250 gr unt.
Jeleu de visine: 200 ml zeama de visine, 1 plic gelatina, 100 gr zahar.
Mod de preparare:
Mai intai se face ganajul de ciocolata,sa aiba timp sa se raceasca. Se poate pregati si cu o zi inainte. Frisca se pune pe foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca. Se adauga ciococolata maruntita si se ia de pe foc. Se amesteca bine pana ciocolata se topeste ,iar compozitia e omogena. Se da la frigider sa se raceasca si sa se intareasca.
Pentru blat, se mixeaza albusurile cu un varf de sare pana se intaresc. Treptat,se adauga zaharul si zaharul vanilat , mixand in continuare pana se topeste si rezulta o bezea lucioasa si ferma. Faina se amesteca cu praful de copt si arahidele maruntite si se incorporeaza in bezea, amestecand cu o spatula,cu miscari lente.
Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Se coace pana trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.
In acest timp, se pregateste crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si se pune pe foc. Se opreste un pic din lapte pentru a subtia faina. Cand clocoteste compozitia de galbenusuri si lapte se adauga faina indoita cu lapte. Se fierbe, amestecand mereu, pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand e complet racita, se mixeaza cu untul frecat spuma.
Jeleul se obtine fierband zeama de visine cu zaharul,pana acesta se topeste. Se adauga gelatina hidratata si se lasa sa se racoreasca.
Se scoate de la frigider ganajul si se mixeaza pana ii creste volumul si se deschide la culoare. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul cu arahide racit. Deasupra se pune crema de vanilie si se acopera cu jeleul de visine. Eu am presarat si cateva visine inainte de a intinde jeleul.
Prajitura se da la rece cateva ore. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste cu placere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!