Si iarna sunt legume pentru a le gati la cuptor. Nu e o varietate asa mare,ca vara, dar totusi, avem de unde alege. Eu am laes radacinoase pentru ca au acelasi timp de coacere si le-am bagat pe toate, odata. Sunt delicioase ca cina, intr-o seara de post, dar si ca garnitura langa o friptura suculenta.
Ingrediente:
1 ceapa mare, 1 sfecla rosie, 2 morcovi mari, 3-4 cartofi, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, usturoi granule
Mod de preparare:
Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie cuburi cat mai egale. Este important ca bucatile sa fie cat mai egale, pentru a se putea coace uniform.
Se pun intr-o tava mare, cu peretii mici pentru a nu retine umiditatea. Se intind intr-un singur strat, cat mai uniform.
Se presara cu sare, piper, rozmarin, usturoi granulat, se adauga uleiul si se da la cuptor.
Din 15 in 15 min se scoate tava si se amesteca legumele ca sa se coaca pe toate partile. Cand sunt gata se scot si se servesc.
Sunt delicioase calde, dar si reci. Se pot servi ca atare sau ca garnitura langa o friptura.
Legumele se pot pune pe sortimente, ca in poza de prezentare, sau se pot amesteca. Rezultatul va fi aceleasi legume aromate si crocante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!