Daca tortul in trei culori este cu ciocolata, eu l-am facut in trei culori cu fructe.
Este un tort de vara, cu multe fructe, dar se poate prepara si iarna, din fructe congelate sau compot. Am folosit capsuni, visine si afine. A rezultat un tort cu un aspect minunat, un adevarat degrade, cat despre gust, va lasa sa va convingeti singuri, incercandu-l.
Ingrediente:
Blat: 8 oua, 8 ling zahar, 8 ling faina, 1 vf. sare, 1 zahar vanilat.
Creme: 500 gr capsuni, 250 gr zahar, 1 plic gelatina, 300 ml frisca
500 gr visine, 250 gr zahar, 1 plic gelatina, 300 ml frisca
500 gr afine, 250 gr zahar, 1 plic gelatina, 300 ml frisca
Mod de preparare:
Mai intai se face blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand se tine te paletele mixerului, se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana se topeste. Se obtine o bezea ferma, lucioasa.
Se adauga galbenusurile amestecand incet, cu o spatula. La urma se incorporeaza faina.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp, se pregatesc cele trei creme. Modul de lucru pentru fiecare este identic, asa ca voi explica o singura data.
Fructele se pun la fiert impreuna cu zaharul pana acesta se topeste si siropul da cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. In fiecare se adauga gelatina hidratata si se lasa sa se raceasca bine.
Fiecare compozitie se amesteca cu frisca batuta, rezultand cele trei creme. Mouse-uri mai bine zis.
Pe blatul racit se aranjeaza cele trei creme in ordinea culorilor: la baza mouse-ul de afine, apoi cel de visine si deasupra, mouse-ul de capsuni.
Se imbraca totul in frisca,iar decorul, dupa preferinta, cu cele trei creme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!