Este o friptura cu o carne frageda si suculenta ce are pe exterior o crusta crocanta cu un minunat gust dulce- picant. Se fac foarte usor si repede si dispar din farfurie si mai repede.
Ingrediente:
500 gr aripi de pui, 50 ml ulei, 10 ling vin rosu, 3 ling miere, 3 ling sos de rosii, sare, piper, boia, usturoi granule, fulgi de chilli
Mod de preparare:
Aripioarele de pui se spala, se curata si se taie in trei, daca e cazul, daca nu, in doua. Varful se arunca.
Intr-un bol se amesteca mierea,vinul, uleiul, sosul de rosii si condimentele.
Se adauga aripioarele in sosul format si se amesteca bine sa le cuprinda pe toate. Se acopera cu un capac si se lasa astfel 1-2 ore sau de seara pana a doua zi.
Aripile se scot din marinata si se pun intr-o tava. Deasupra se stropesc cu sosul ramas si se dau la cuptor. Se tin aproximativ o ora, pana sunt bine facute si rumene.
Se servesc calde, cu piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!