Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 21 ianuarie 2024

Salata de ton cu bulgur

 

 



                     O salata sanatoasa si apetisanta pe care o mancam intotdeauna cu placere. Am facut-o de sarbatori si a trebuit s-o repet.  




                       Ingrediente:

                  250gr bulgur, 1 conserva ton in ulei, 1 conserva mica cu porumb dulce, 1 ceapa rosie, 1 ardei rosu gras, sare, piper, zeama de lamaie.


                    Mod de preparare:

               Mai intai se pregateste bulgurul pentru ca are nevoie de timp de racire. Se pune la foc 1l apa cu sare. Cand apa clocoteste, se toarna bulgurul. Se amesteca bine, se lasa 2 min. , apoi se opreste focul. Se acopera totul cu un capac si se lasa astfel 15-20 min., timp in care bulgurul se va gati. Dupa acest timp se scurge bine de apa si se lasa sa se raceasca. 
              Cand a ajuns la temperatura camerei, se pune intr-un bol si se adauga porumbul scurs de apa, ceapa si ardeiul taiati julien. Se adauga si tonul scurs de ulei. Deasupra se stopeste cu zeama de lamaie. Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine. 
              Se acopera salata cu un capac si se da la rece pentru 1-2 ore, ca aromele sa se patrunda, apoi se poate servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!