Practic, este o tocanita de pui la cuptor doar ca in locul clasicilor cartofi, am folosit cartofi dulci. Rezultatul este de vis, nu ratati si incercati aceasta mancare. Sigur o veti repeta.
500 gr carne de pui ( pulpele intregi si aripile) , 4 cartofi dulci, 1 ceapa, 500ml pasta de rosii, sare, piper, 3-4 catei de usturoi.
Mod de preparare:
Carnea de pui se spala si se sterge cu servete absorbante. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga usturoiul tocat. Cand incepe sa lase aroma, se adauga carnea de pui. Se rumeneste frumos pe toate partile. Se adauga sare si piper si ceapa tocata. Se calesc toate impreuna pana ceapa se inmoaie. Se adauga pasta de rosii. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
Cartofii dulci se curata de coaja si se taie cuburi. Se adauga, in sosul de rosii, alaturi de carne. Se potriveste gustul de sare si piper. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se da la cuptor. E gata cand cartofii s-au inmuiat si carnea e bine facuta.
Se serveste calda, cu salata de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!