Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 12 februarie 2025

Spanac cremos cu oua ochiuri

 





                           Am eliminat din alimentatie alimentele care contin carbohidrati si asta se vede in kilogramele date jos. Este un stil de viata mai sanatos, care este recomandat la un moment dat.
                           Am luat spanac si trebuia sa-l gatesc piure, cu sos de usturoi, dar fara faina ca agent de ingrosare. A fost mai greu pana am gasit solutia salvatoare. M-am gandit la zeci de variante: cu smantana acra, cu smantana de gatit, tote necesitau si faina ca agent de ingrosare. Am gasit varianta unui spanac cremos, in care am adaugat crema de branza si doar atat. Se face mult mai simplu si mai repede, iar gustul nu e schimbat cu nimic.


 
                        Ingrediente:

               1 kg spanac proaspat, 3-4 catei de usturoi, 2 ling. ulei, 250 gr crema de branza (Philadelphia, Mascarpone sau orice alta crema de branza), sare, la garnitura, oua 1-2 de persoana.

                    Mod de preparare:

               Spanacul se spala bine si se scurge de apa, apoi se toaca marunt. Daca se foloseste spanac congelat, se decongeleaza si se lasa sa se scurga bine de apa.
                Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga usturoiul zdrobit. Se caleste pana incepe sa lase aroma, apoi se adauga spanacul. Se caleste pana scade toata apa si e bine inmuiat. Se adauga crema de branza, se potriveste se sare, se amesteca bine si se stinge focul. Daca mai trebuie, se mai poate adauga 1-2 ling smantana.
                  Se serveste cald, alaturi de oua ochiuri.
                  Pentru aceasta, se incinge un strop de ulei intr-o tigaie si se sparge oul in uleiul incins. Se tine pana albusul se incheaga, iar galbenusul e moale. 
                 Se scoate si se serveste cu spanacul cremos cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!