Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 20 octombrie 2025

Cheesecake cu nuci si caramel sarat

 





                        Un desert fara coacere e binevenit oricand. Putina rabdare trebuie pentru a se raci complet. Merita asteptarea cand te va incanta gustul dulce-sarat al caramelului combinat cu crema de branza catifelata si nucile crocante. O combinatie de texturi si gusturi pe care le vei savura cu placere.





                          Ingrediente:

                    Baza: 400 gr biscuiti, 200 gr unt, 100 gr nuci tocate
                    Crema: 1kg crema de branza, 800 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 100 ml lapte, 200 gr nuci macinate, 2 plicuri zahar vanilat, 200gr  zahar pudra, coaja de lamaie rasa.
                   Caramel sarat: 200 gr zahar tos, 200 ml smntana pentru frisca, 100 gr unt 82% grasime, 1/2 lingurita sare, 100 gr nuci tocate grosier


                        Mod de preparare:

                  Biscuitii se macina sau se toaca marunt. Nucile se toaca cu cutitul, mai fin. Se amesteca cu biscuitii si se adauga untul topit. Se amesteca totul bine. 
                  Pe o tava se pune inelul unei forme de tort cu diametru 26 cm. In interior se toarna compozitia de biscuiti si se intinde uniform. Se taseaza bine pe toata suprafata, dupa care se da la frigider.
                  Gelatina se pune la hidratat in lapte. Crema de branza se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga gelatina hidratata si incalzita putin la microunde. Se adauga nucile macinate impreuna cu vanilia si coaja de lamaie. Smantana pentru frisca se bate si se amesteca cu crema de branza. 
                   Se scoate tava cu baza de biscuiti din frigider si se toarna compozitia de branza cu frisca. Se da totul la rece, pana a doua zi. 
                   Sosul de caramel sarat se face in aceeasi zi, pentru a avea timp sa se raceasca. Se caramelizeaza zaharul si se adauga untul. Se amesteca bine. Frisca se incalzeste si se adauga peste caramelul cu unt. Atentie, compozitia se va umfla! Se adauga sarea si se mai lasa 5 min. sa fiarba. Se ia de pe foc si se adauga nucile tocate grosier.  
                    Se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelul de pe cheesecake si se intinde deasupra caramelul cu nuci.Se mai da putin la rece, apoi se poate servi.

                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!