Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 16 octombrie 2025

Varza de Bruxelles cu bacon la cuptor

 



                        Aceasta reteta de varza de Bruxelles la cuptor e foarte usoara, dar gustoasa. Este usor de pregatit si merge perfect pentru o cina sanatoasa de toamna. Varza de Bruxelles este condimentata cu sare si piper, iar baconul ii adauga un plus de savoare. Ambele se gatesc impreuna, intr-un delicios sos de smantana si branzeturi.



                         Ingrediente:

                  500 gr varza de Bruxelles, 200ml smantana pentru gatit, 100 gr cascaval, 100 gr branza telemea, mozzarella sau orice alta branza, 100 gr bacon, sare, piper.

                       Mod de preparare:

                 Varza de Bruxelles se curata se frunzele ofilite, se spala si, daca e necesar se taie in doua. Se pune un vas cu apa si sare la foc si cand clocoteste se adauga varza de Bruxelles. Se tine 10 min. din momentul cand clocoteste, apoi se scoate intr-un vas cu apa cu gheata. In acest mod varza isi va pastra culoarea verde.
                  Baconul se taie cuburi si se rumeneste pe toate partile. Se presara deasupra piper negru. Se adauga varza de Bruxelles bine scursa si se amesteca cu baconul si grasimea lasata. Se toarna totul intr-o tava de yena.
                 Smantana se amesteca cu branzeturile rase si , daca e nevoie, tinand cont ca baconul si branzeturile  sunt sarate, se mai adauga putina sare. Se toarna totul peste varza de Bruxelles. Deasupra se presara mozzarella rasa si se da la cuptor. Se tine pana e frumos rumenita.
                  Se serveste calda, ca atare, dar poate fii o delicioasa garnitura langa o friptura suculenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!