Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 14 martie 2015

Rulada cu frisca si ciocolata







                    Cu aceasta reteta particip la doua provocari din aceasta luna.Este vorba despre Provocarea secreta  si Weekend cu spor.
                    In Provocarea secreta,Paula Gafitescu,gazda de luna acesta,mi-a alocat blogul Stefaniei de unde trebuie sa aleg o reteta pentru a o reproduce.
                   In  Weekend cu spor, tot Stefania este gazda si avem de ales de pe blogul ei din urmatoarele categorii: Aluaturi/Foietaje sarate,Rulade,checuri,briose sau Retete cu carne de pui.
                   Este impresionant blogul Stefaniei.Multe retete minunate,bine explicate.Am ales aceasta  Rulada cu frisca si ciocolata.Am modificat  putin reteta,sper sa nu se supere.


                  Ingrediente:
                Blat: 4oua,6ling faina,6ling zahar,1 lingurita praf de copt,esenta de vanilie.
                Crema de frisca: 150ml frisca lichida,25gr zahar pudra,esenta se vanilie.
                Crema de ciocolata: 150ml frisca lichida,100gr ciocolata cu lapte,50ml lapte


              Mod de preparare:
            Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.Se coace aprox.20-30 min pana trece testul scobitorii.Cand e gata,se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed.Se ruleaza cu grija si se lasa la racit.
            Intre timp,se pregatesc cremele.Pentru crema de frisca,se bate frisca cu zaharul si esenta de vanilie pana se intareste.Pentru crema de ciocolata,se topeste ciocolata cu laptele pe foc.Frisca se bate si ,cand e tare,se adauga ciocolata topita.
             Blatul racit se desface,se intinde crema de ciocolata si peste ea,crema de frisca.Se opreste din creme,pentru ornat.Se ruleaza iar blatul,se imbraca in crema de ciocolata si se decoreaza cu crema de frisca.Se da totul la rece.

         
               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!