Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 8 ianuarie 2014

Rulade cu sunca si cascaval



Pe cat de rapide,pe atat de gustoase aceste rulade cu sunca si cascaval.
Ingrediente: 1pachet  aluat foietaj,300gr sunca presata,300gr cascaval,ou pentru uns,susan optional.
Aluataul se lasa la dezghetat la temperatura camerei,se intinde un pic pe masa infainata,se unge cu ou batut.Deasupra se pun feliile de sunca,se ung si ele cu ou,apoi se pun feliile de cascaval.Se ruleaza aluatul cat mai strans.Rulada obtinuta se taie in felii de 2 cm grosime.Se pun in tava,se ung cu ou batut si se presara susan.Se dau la cuptor pana se rumenesc.
Umplutura poate varia in functie de preferintele fiecaruia.Astfel,se poate umple cu pasta de branza,spanac,ciuperci,carne.Deasupra,la fel se poate pune mac,chimen,cascaval ras.
Pofta buna!




Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata alba






Am pregatit o prajitura care se face  usor,e gustoasa si aspectuasa.
Ingrediente:
Blat:8oua,4ling.faina,8ling.zahar,4ling.nuca de cocos,praf de copt.
Crema: 500ml lapte,1pac.margarina,100gr ciocolata alba,,5ling zahar,4ling faina
Mod de preparare:
Blat:Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul,si continuam sa batem pana se topeste.Adaugam galbenusurile peste albusuri,omogenizam,apoi adaugam faina,nuca de cocos si praful de copt.Mestecam prin rasturnare cu o spatula.Se da la cuptorul preancalzit pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca si pregatim crema:
Faina si zaharul se amesteca cu laptele rece apoi se pune la fiert,adaugam ciocolata rupta bucatele si lasam sa fiarba pana capata consistenta unei smantani.Lasam sa se raceasca si mestecam cu margarina frecata spuma.
Crema se pune peste blatul rece.  Se topeste 100gr ciocolata alba cu un pic de lapte,se omogenizeaza si se toarna deasupra.Se presara fulgi de cocos.

marți, 7 ianuarie 2014

Covrigei






 Am facut covrigei.Fragezi,crocanti,sarati.Intr-un cuvant,deliciosi.I-am facut dupa o reteta din caietul mamei mele.V-o impartasesc si voua.
Ingrediente:
1kg faina,400gr untura sau 500gr margarina (mie imi plac mai mult cu untura)2 oua,400 gr smantana,un pic de drojdie,200gr cascaval,ou pentru uns,mac,chimen,susan dupa preferinta.
Mod de preparare:
Faina se faramanta cu untura.Drojdia dizolvata in un pic de lapte caldut cu sare  se toarna in faina framantata cu untura,se adauga cele 2 oua si smantana si se framanta pana se omogenizeaza.Aluatul se lasa sa stea 30 min.dupa care se intinde o foaie groasa de 0.5 cm.Se taie cu forma,se unge cu ou si se presara cascaval ras  amestecat cu chimen,mac,susan.Se coc 15-20min.
In imagine,eu nu am presarat cascaval,doar mac si sare.Sunt grozavi.

Vinete umplute cu carne



Toata vara ne-am rasfatat cu preparate din vinete.Nelipsita salata de vinete,musacaua si vinetele umplute sunt doar cateva din deliciile pe care le pregatesc destul de des.
Iata cum fac vinetele umplute: 
Vinetele le curat partial de coaja,le tai in jumatate pe lungime si scobesc miezul.
Carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt o pun la calit.Adaug sare,piper,busuioc.Miezul vinetelor il toc si-l adaug la carne impreuna cu un ou crud.Cu aceasta compozitie umplu vinetele,deasupra pun rondele de rosii,usturoi pisat si torn smantana din abundenta.Apoi le dau la cuptor pana se rumenesc.Sunt delicioase.Nu am trecut cantitatile,pentru ca variaza in functie de cate vinete doriti sa faceti,cat sunt de mari.


Prajitura cuciocolata si nuci




O delicioasa prajitura cu nuci si doua feluri de crema de ciocolata.
Ingrediente:
blat: 8 oua,8ling.zahar,4ling.faina,4ling.nuci macinate,praf de copt,cacao optional
Albusele se bat  pana devine o bezea tare,se adauga zaharul,apoi galbenusele si la urma faina cu nuca macinata si praful de copt.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Cand s-a racit,se insiropeaza cu un sirop facut din 100gr.cafea,2ling.zahar,esenta de rom.Pentru cine vrea blatul mai inchis,poate adauga 2 ling.cacao.
Cremele:
I.500 gr.fisca se bate.Cand e aproape gata,se adauga 200gr ciocolata cu lapte topita.Se bate in continuare pana se omogenizeaza.Se adauga 4 linguri nuci macinate si esenta de rom.
II.500gr.fisca se bate si cand e gata se adauga 200gr.ciocolata alba topita si esenta de migdale.Se bate pana se omogenizeaza.
Aranjare: blat,crema I,cremaII.Deasupra am facut o glazura de ciocolata neagra.Eu am pus-o fierbinte si cand am intins-o,a topit din crema,capatand un aspect marmorat.Apoi am presarat nuca macinata.