Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 18 noiembrie 2014

Muschiulet de porc in crusta de piper








                         Ne plac mancarurile putin picante asa ca muschiuletii am preferat sa-i pregatesc ,intregi,intr-o crusta de piper.Am dat un plus de savoare acestor muschiuleti atat de fragezi.



                       Ingrediente:
                     muschi de porc,30gr piper boabe (se poate folosi piper negru sau mixt),sare,ulei.


                    Mod de preparare:
                  Muschii se spala si se usuca bine.Boabele de piper se zdrobesc in piulita.Nu se toaca fin,sa ramana bucati mai mari de piper.Carnea se sareaza si se unge cu ulei apoi se da prin piperul zdrobit.Se infasoara strans in folie de aluminiu si se da la gratar.
                 Se serveste calda,alaturi de garnitura de legume sau simpla,rece.

luni, 17 noiembrie 2014

Budinca de tapioca






                            Tapioca este originara din America de Sud si a inceput sa fie tot mai cunoscuta si apreciata si in Europa.Este apreciata deoarece este o importanta sursa de carbohidrati sanatosi.Lipsita de colesterol si grasimi nesanatoase,tapioca contine acizi grasi sanatosi omega3 si omega6.Totodata,este o buna sursa de fier,calciu,magneziu,seleniu,cupru,zinc,potasiu,fosfor.Contine vitamina B6 si B9.Tapioca este bogata in carbohidrati si saraca in fibre de aceea este foarte usor digerabila,organismul transformand-o rapid in energie.
                          Trebuie consumata cu moderatie de persoanele care vor sa slabeasca.Este recomandata persoanelor vegane si vegetariene,atat copiilor cat si sportivilor.
                          Am facut o budinca simpla in care am adaugat fructe proaspete sau din compot pentru a-i imbunatati aportul de vitamine.Si pentru ca e post,am folosit lapte de cocos sau de soia.




                          Ingrediente:
                         1/2 cana perle de tapioca,1 cana lapte de cocos,de soia sau de migdale (daca nu vreti budinca de post,puteti folosi lapte UHT),1 cana apa,4 ling zahar sau miere,baton de vanilie,un praf sare,fructe proaspete sau din compot (eu am folosit pere si piersici), un pic de dulceata pentru ornat.


                          Mod de preparare:
                       Perlele de tapioca se hidrateaza 30 min in apa.Se pune la foc apa si laptele.Cand clocoteste se adauga perlele de tapioca scurse bine de apa.Se adauga sarea,zaharul si vanilia.Se reduce focul si se lasa sa fiarba 15 min.In aceste timp perlele de tapioca isi vor dubla volumul si vor deveni translucide.Se stinge focul si se lasa vasul sa stea 30min acoperit cu un capac.
                        Se pun in cupe fructele taiate cubulete,apoi budinca de tapioca.Deasupra se orneaza cu fructe din dulceata.
                         Se serveste rece sau calda,dupa preferinte.








                           

duminică, 16 noiembrie 2014

Prajitura cu cafea







                                Este o delicioasa prajitura cu un gust si aroma inconfundabile.Moale,pufoasa,cremoasa,aromata incanta papilele gustative ale oricui.




                             Ingrediente blat:
                          7 oua,300gr zahar,7 ling cafea concentrata,1praf de copt,zeama de la o lamaie,200 gr faina,2 ling cacao.


                              Ingrediente crema:
                          4 oua,250 gr zahar,1 ling cafea,vanilie,250 gr unt.



                             Mod de preparare:
                           Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece de proba scobitorii.Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.
                          Crema: Ouale intregi se bat cu zaharul,vanilia si cafeaua, pe foc, pana se ingroasa.Cand are consistenta unei smantani se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se spumeaza bine si se adauga ,treptat,crema racita.
                         Blatul se poate taia in doua pentru a se umple cu crema sau se poate pune deasupra,crema.
                         Deasupra se rade ciocolata sau se face o glazura din 100ml frisca,100ml cafea,200gr ciocolata.Se topeste totul pe foc si,dupa ce s-a racorit,se toarna peste prajitura.
                         Inainte de a servi,se  da la rece.



marți, 11 noiembrie 2014

Piept de pui cu smantana si cascaval la cuptor







                          Este o mancare foarte simpla si usor de facut.Inschimb,are o aroma deosebita data de usturoi.Deasupra este o crusta crocanta de cascaval,iar apoi este pieptul de pui in sos de smantana.Dar sa vedem reteta.



                         Ingrediente:
                      1 piept de pui,250 ml smantana,100 gr cascaval,4 catei de usturoi,sare,piper


                       Mod de preparare:
                    Pieptul de pui se spala si se scurge de apa.Se taie in felii mai mari si se pune intr-o tava.Deasupra se presara sare si piper,apoi usturoiul  taiat felii. In smantana se adauga un praf de sare si piper si un catel de usturoi zdrobit si se toarna totul peste pieptul de pui.Deasupra se rade cascaval, se acopera cu un capac si se da la cuptor.Dupa 15 min se ia acapacul si se mai lasa aproximativ 30 min pana se rumeneste frumos.
                    Se serveste cu mamaliguta.
                   

luni, 10 noiembrie 2014

Cornulete cu plimez






                           Moi,pufoase,foietate,intr-un cuvant,delicioase aceste cornulete cu plimez.M-au incantat atat de mult cand le-am vazut postate de Cerasela Zaharie incat nu am rezistat tenatiei.Iata-le,in varianta mea.Nu sunt asa aspectuase ca ale ei ,pentru ca le-am facut mai mici,dar sunt minunate.Au fost o incantare pentru toata familia.Emiliei i-au placut atat de mult ca i-am pus si la pachet.Multumesc,Cerasela.



                          Ingrediente aluat:
                       600gr faina,250 gr iaurt gras,150 ml apa rece,1 plic drojdie uscata,1 ling sare,2 ling zahar.
                       

                         Ingrediente aluat pentru uns:
                       300gr untura,3 ling faina,3 ling zahar pudra,zahar vanilat,esenta de vanilie,coaja de portocala sau de lamaie rasa fin,1 lingurita turmeric (optional).



                        Mod de preparare:
                      Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos.
                      Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti.
                      Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se unge cu o treime din aluatul pentru uns.Se imparte in noua patrate aproximativ egale,crestand niste taieturi care sa nu desparta complet patratele.Se pliaza fiecare patrat spre mijloc,acoperindu-l cu cel opus.Se continua plierea cu toate partile de aluat,de fiecare data din partea opusa ultimei bucati aduse spre mijloc.
                     Aluatul se intinde din nou,se unge cu a doua treime de aluat apoi se taie si se pliaza la fel ca prima data.
                     Se intinde a treia oara aluatul in foaie dreptunghiulara,se unge cu o parte din untura ramasa,apoi se impatura laturile mari ale drptunghiului spre mijloc,fara a le suprapune.Se ung partile pliate,apoi se impatura si laturile mici.
                     Aluatul astfel obtinut se intinde in foaie potrivit de groasa,in forma dreptunghiulara.Se taie aluatul in doua,pe lungime,apoi in zig zag,pe orizontala,obtinand niste triunghiuri.Se pune umplutura si se ruleaza fiecare triunghi.
                    Cornuletele se pun in tava si se lasa la cald sa creasca.Se ung cu galbenus de ou batut cu smantana si se dau la cuptor aproximativ 30 min.
                     Dupa ce s-au racit complet se pastreaza in punga de nylon.
                     Se pot umple cu gem,magiun,nutella,rahat,nuca,branza dulce.
                     Daca se elimina zaharul si aromele,se pot face cornuri sarate,umplute cu branza telemea.
                     Turmericul,pe langa aroma,va da o culoare galbena,frumoasa aluatului.
                     Se consuma atat reci cat si calde.