Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 12 august 2015

Pui in lapte de cocos






                    Demult am vrut sa fac celebrul pui in lapte,dar cum aveam prin camara o cutie cu lapte de cocos,am zis sa transform un pic reteta.Rezultatul a fost peste asteptarile mele,rezultand o friptura cu un gust si o aroma deosebite.Aroma de pui,usturoi si lamaie s-a combinat perfect cu aroma de cocos,dand fripturii un iz asiatic.Si pentru a accentua acest iz,am servit friptura alaturi de orez cu sofran.Un deliciu culinar pe care il recomand cu caldura.



                    Ingrediente:
                  1 pui de 1,5-2 kg,6-7 catei de usturoi,coaja de la o lamaie,sare,piper,salvie,rozmarin,cimbru,o conserva de 450ml lapte de cocos,3-4 ling ulei de masline.


                    Mod de preparare:
                  Puiul se poate lasa intreg sau se poate taia bucati.Eu am preferat a doua varianta.Bucatile de pui se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc pe toate partile.Bucatile de pui se aseaza intr-o tava ceramica sau de yena si se codimenteaza bine.Se adauga usturoiul si coaja de lamaie,fara partea alba.Se poate curata lamaia cu un cutit pentru legume.Deasupra se toarna uleiul in care s-au prajit si laptele de cocos.Se acopera cu un capac si se da totul la cuptor.
                  Dupa 30 min. se ia capacul si se mai lasa tava in cuptor pana sosul scade,iar puiul se rumeneste frumos.
                  Se scoate si se serveste cu garnitura de legume sau cu orez.


duminică, 9 august 2015

Chec pufos dietetic





             Este un delicios chec pufos,aromat,dulce,dar fara zahar.M-am gandit sa fac si ceva dietetic,astfel am folosit indulcitorul Green Sugar in loc de zahar.Am ales Green Sugar pentru ca acest indulcitor se poate folosi la prajituri indiferent de temperatura la care se prepara pentru ca nu-si schimba gustul.Astfel,nici nu s-a simtit ca nu am folosit zahar la checul meu,iar caloriile au fost mult reduse.


              Ingrediente:
            4oua,350 gr faina,150 ml lapte,150 ml ulei,150 gr indulcitor Green Sugar,2 ling cacao,1praf de copt,coaja de lamaie,esenta de vanilie.


             Mod de preparare:
          Ouale se mixeaza cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema deschisa la culoare.Treptat,se adauga uleiul si laptele.Se adauga vanilia si coaja de lamaie.Se omogenizeaza bine apoi se incorporeaza faina  si praful de copt,mestecand incet,de jos in sus,cu o spatula.
          Jumatate din  compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.In a doua jumatate se adauga cacaoa si se toarna deasupra.Se da totul la cuptorul dinainte incins.E gata cand trece de proba scobitorii.Se scoate din tava si se tine pe un gratar sa se raceasca.
         Se feliaza si se serveste.

sâmbătă, 8 august 2015

Ciocolata de casa cu lavanda






                       Am gasit in caietul de retete al mamei mele,reteta de ciocolata.Demult mi-am propus s-o fac,mai ales ca Emilia a insistat sa fac ciocolata "ca buni".Am trecut la treaba si,in timp ce-o faceam, impreuna cu Emilia,am inceput sa depan amintiri de pe vremea cand eram copil si mama facea ciocolata.Ce buna era!Si cum in acele vremuri nu erau sortimente diversificate de dulciuri.iar de Craciun bomboanele de pom erau raritate,mama facea aceasta cicocolata,o taia si o ambala in staniolul colectionat peste an si astfel aveam in pom bomboane de ciocolata.
                      Ca sa aduc o nota personala ciocolatei,am adaugat in ea flori de lavanda.A iesit ceva sublim,ce te poarta cu gandul la campurile de lavanda din Provence.


                      Ingrediente:
                   1kg zahar,500gr lapte praf,100 gr cacao,1 lingurita flori de lavanda,200 ml apa,200gr unt,1 lingura otet.


                   Mod de preparare:
                Se pune la fiert apa cu zaharul.Din momentul cand incepe sa clocoteasca,se lasa 3 min.sa fiarba.Se ia de pe foc,se adauga untul taiat cuburi si se amesteca incontinuu pana se topeste.Se adauga lingura de otet,apoi se incorporeaza laptele praf amestecat cu cacaoa.La urma se adauga florile de lavanda.Se omogenizeaza totul bine apoi se rastoarna intr-o tava unsa cu unt.Se da la rece pana se intareste ciocolata.
                  Se taie bucati,dupa dorinta,se asaza pe platou pentru servire.

           Tips:
         Nu adaugati multe flori de lavanda.Aroma trebuie sa fie cat mai subtila,nu asa intensa.
         In ciocolata se pot adauga,in loc de lavanda,nuci,migdale,alune,arahide stafide,fructe uscate,fulgi de cocos.
          La fel,se pot folosi diferite arome:vanilie,rom,migdale,fistic.

luni, 3 august 2015

Dulceata de piersici






                O minunata dulceata de o culoare galbena-aurie am facut din piersicile culese din micul pom din gradina.O dulceata fina,aromata de care ne vom bucura la iarna cand ne va fi dor de minunatele piersici din pom.


                 Ingrediente:
              1kg piersici curatate de cooaja si samburi,1kg zahar,800ml apa,2-3 felii de lamaie.

               Mod de preparare:
             Se aleg piersici coapte,dar tari si sanatoase.Fructele se spala,se curata de coaja,se desfac in jumatati si se scoate samburele,apoi se taie felii potrivite.Piersicile mele s-au curatat usor de coaja.Daca aveti piersici care se curata mai greu,cufundati-le 2 min.in apa clocotita si se vor curata usor.
             Trebuie sa rezulte 1kg de felii de piersici curatate.Acestea se tin in apa de var  aproximativ o ora.Daca nu aveti apa de var,puteti face un amestec de apa si bicarbonat de sodiu in proportie de 2 ling bicarbonat la 2l apa.In acest timp,se pregateste siropul.
               Apa si zaharul se pun la foc si se lasa sa fiarba pana siropul devine destul de legat.Se scurg fructele de apa de var si se adauga in sirop.Se stinge focul si se tine acoperit 15-20 min.pana piersicile isi lasa siropul.Se pune iar vasul pe foc,se adauga feliile de lamaie si se fierbe pana dulceata este bine legata.
                In acest moment se stinge focul si se pune dulceata,fierbinte,in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se tin in paturi pana se racesc complet,apoi se depoziteaza in camara.

Parada Provocarii secrete - iulie 2015



                     Luna trecuta am fost gazda Provocarii secrete,o frumoasa provocare initiata de Ama.Este o minunata provocare la care,participantele trebuie sa pregateasca ,de pe blogul repartizat, o reteta.Aceasta va fi secreta,pana in momentul publicarii ei.Este un frumos schimb de experienta in care,fiecare bloggerita descopera bucatarii virtuale a altor bloggerite,modul lor de a gati,de a prezenta preparatele sau idei noi din bucatarie.
                       Si luna aceasta fetele au pregatit tot felul de retete,de la mancaruri din legume si carne pana la aluaturi dospite.Chiar daca nu a fost o participare foarte numeroasa (e luna concediilor),s-a gatit cu mult drag si placere,blogurile repartizate prezentand un real inetes pentru bloggeritele participante.
                         Dar sa nu ne mai lungim si sa vedem ce au gatit bloggeritele.


                        Harnica nevoie mare,Iuliana Sbirnea  s-a pus pe framantat si a facut o minunata Pizza cu multe legume si putina sunca de pe blogul Stefaniei.



                        Claudia Vasilache nu s-a lasat mai prejos si a pregatit o Mancare de cus cus cu ciuperci.Este o  mancare de post in care abunda legumele.Sursa de inspiratie a fost blogul Getei.



                            Elenei Toma i-a fost repartizat chiar blogul meu,de unde a pregatit un minunat Lecso simplu.Da,Elena si eu pregatesc lecso asa,simplu si imi place sa-l mananc rece,dar pentru sotul meu,cel mai bun zarzavat e carnea :)



                             Ca gazda,nu puteam lipsi din parada.Am pregatit o delicioasa Mancare de dovlecei cu ardei copti de la Claudia Vasilache.Am cautat sa profit din plin de sezonul dovleceilor.



                        Furnicuta noastra, Monica Horoiu,a pregatit ,de ziua fiicei sale, un minunat Tort fluture cu crema de afine,inspirandu-se de pe blogul Paulei.La multi ani fiicei si sa prepare de-acum incolo multe multe torturi aniversare!



                     Minunate preparate,gustoase,delicioase si apetisante.Multumesc fetelor pentru participare si mult succes in continuare in elaborarea cat mai multor retete noi!