Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 13 octombrie 2015

Pui dulce-picant





               Este o delicioasa friptura cu gust dulce picant.Am imbinat aceste doua arome pentru a da un plus de savoare fripturii de pui.Pentru ca tot e la moda dulceata de ardei iuti,am folosit-o la sosul pentru friptura si nu ca garnitura.A iesit ceva inedit,cu un gust inegalabil.

         
               Ingrediente:
            600 gr carne de pui,3 ling dulceata de ardei iuti,2 ling sos soia,1 ling otet balsamic,1 lingurita pudra de ghimbir,2 ling ulei de masline,sare,piper

         
            Mod de preparare:
         Se face un sos din toate ingredientele.Carnea de pui se spala si se sterge bine cu servete absorbante,apoi se pune in sosul facut.Se tine 2-3 ore,apoi se pune intr-o cratita.Sosul  ramas se toarna deasupra carnii,se acopera totul cu un capac si se da la cuptor.
          Dupa o ora se descopera cratita si se mai lasa in cuptor pana sosul scade suficient,iar carnea e frumos rumenita.Are o minunate culoare rosiatica,iar aroma te lasa fara cuvinte.


           Se serveste cu garnitura de legume sau cu cartofi piure.

duminică, 11 octombrie 2015

Prajitura cu rodie








                 Am tot facut prajituri cu fructe autohtone,acum ca incep sa apara tot mai multe fructe exotice,am zis sa incerc si cu ele prajituri.Astfel,am ales sa fac o prajitura cu rodie,stiind cat de gustos  si cate benficii are sucul acestui fruct.
                 Bineanteles,si de data asta am inlocuit zaharul  cu Green Sugar.Pe langa un fruct sanatos,indulcitorul este si mai sanatos. Cu Green Sugar prajiturile sunt la fel de dulci,dar nu ingrasa si nu faci diabet de la ele.Este indulcitorul care nu creste glicemia si nu solicita pancreasul.Este singurul indulcitor de pe piata romaneasca a carui gust a fost stabilizat,astfel ca nu isi schimba gustul chiar daca este tratat termic.Il folosesc cu placere si cu linistea consumului unui indulcitor sanatos.




               Ingrediente:
           Blat: 6oua,6ling faina,6 ling Green Sugar,3 ling ulei,3 ling apa,1 lingurita coaja de lamaie,un praf sare,un praf de copt.
            Crema: 500ml smantana pentru frisca,2 rodii.

              Mod de preparare:
           Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu un praf sare,apoi se adauga,treptat,uleiul, apa si coaja de lamaie.Se mixeaza bine si se da deoparte.
           Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga Green Sugar si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina si praful de copt cu miscari de jos in sus.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.
              Blatul este gata cand scobitoarea cu care se inteapa blatul este curata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
              Rodiile se curata,iar semintele se mixeaza,apoi se strecoara printr-o sita fina pentru a obtine sucul.Se opresc cateva seminte pentru decor.
             300ml smantana pentru frisca se mixeaza si ,cand e aproape gata,se adauga sucul de rodie.Se mixeaza in continuare pana se obtine o crema roz,aerata.
             Aceasta crema se intinde peste blatul racit.Deasupra se bate restul de frisca.Se decoreaza cu semintele de rodie oprite.
            Se da la rece 1-2 ore,apoi se serveste.



                 

joi, 8 octombrie 2015

Catina cu miere





                     Va indemn sa treceti iarna ce vine cu cate o lingura de catina cu miere pe stomacul gol in fiecare dimineata.Numita si "regina imunitatii" sau "ginsengul romanesc" catina este un bun antiinflamator,puternic cicatrizant,antibiotic.
                     Contine vitamine si oligoelemente precum:A,complexul B,E,F,K,P,betacaroten,celuloza,fosfor,magneziu,fier,calciu.Totodata,contine aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
                     Astfel,catina se recomanda in intarirea sistemului imunitar,reglarea sistemului endocrin,sanataea ochilor,prevenirea imbatranirii,reducerea inflamatiilor si reglarea nivelului de lipide din sange.
                   Catina se recolteaza incepand cu luna august,pana toamna tarziu,spre iarna.De fapt,boabele de catina sunt la fel de bune si eficiente si inghetate,acesta fiind si un mod de pastrare a catinei.
                   Cel mai eficient mod de pastrare a boabelor de catina este in miere.Se stie,si mierea este atat de benefica organismului.In combinatie cu catina rezulta un produs cu o eficienta maxima.
               

                  Pentru a prepara miere cu catina se pune intr-un borcan mai mare trei parti fructe de catina spalate,curatate de codite si scurse bine si o parte miere.Borcanul se inchide etans si se tine 2-3 zile in camera,pentru a se macera boabele de catina.Apoi se da la frigider.Dupa o saptamana se poate incepe consumul.Este un amestec cu o aroma si un gust deosebit de placut.
                Se ia cate o lingurita,dimineata,pe stomacul gol,timp de o luna.

marți, 6 octombrie 2015

Prajitura cu mere fara blat






                 Este o delicioasa prajitura,foarte racoroasa si gustoasa.Este formata din trei straturi,dar nu are blat.Este foarte ieftina si se face cu ingrediente la indemana oricui.M-am inspirat de pe blogul Simonei Callas cu aceasta prajitura.De cum am citit-o,mi-am zis: "musai s-o fac".Si am trecut la treaba.Multumesc,Simona!
                 Si pentru ca nu are blat,normal,nu are in compozitie faina.Astfel,am zis sa reduc si zaharul din reteta,asa ca l-am inlocuit cu Green Sugar.Acest produs are un gustu foarte apropiat de cel al zaharului datorita folosirii unor extracte de Stevia Rebaudiana de cea mai inalta puritate si o calitate exceptionala care asigura produsului proprietati constante.A devenit o obisnuita sa-l folosesc la prajituri.


       
                 Ingrediente:
          1.5 kg mere,100gr unt,18 ling Green Sugar,2ling amidon,6 oua,600ml lapte,un praf scortisoara,un baton vanilie

                Mod de preparare:
              In primul rand,trebuie sa se incalzeasca cuptorul.Merele se dau pe razatoare si se storc de zeama.
             Se unge o tava cu 25 gr unt,din cele 100 gr si se presara  6 ling Green Sugar.Deasupra se presara merele rase,in strat cat mai uniform.Tava se da la cuptor.In acest timp se prepara crema de vanilie.
             Galbenusurile se amesteca cu 6 ling Green Sugar,amidonul si laptele,Se adauga batonul de vanilie si se fierbe pe foc pana se ingroasa ca o budinca.Se ia de pe foc,se adauga restul de unt ramas,se scoate batonul de vanilie si se omogenizeaza.Se scoate tava din cuptor,se toarna budinca peste mere si se da din nou la cuptor.
              Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Treptat se adauga  restul de Green Sugar.Se mixeaza in continuare pana rezulta o bezea tare.Se scoate tava din cuptor si se toarna bezeaua peste budinca.Se intinde frumos pe toata suprafata si se da din nou la cuptor pana  bezeaua prinde o crusta aurie deasupra.
               Prajitura se lasa sa se raceasca in tava,apoi se tine la frigider cateva ore,de preferat de seara pana dimineata.Se portioneaza si se poata servi.


sâmbătă, 3 octombrie 2015

Pasta gulyas






                      Este o  minunata pasta din rosii si ardei si codimentata dupa reteta de gulyas.Iarna se poate folosi ca adaos atat la gulyas cat si la alte tocanite sau mancaruri.Poate insoti cu succes o friptura de porc,dar e delicioasa servita ca atare,pe paine moale.


                     Ingrediente:
                   2 kg rosii,2 kg ardei kapia,0,5 kg ceapa,1 capatana usturoi,1telina cu tot cu frunze,3-4 ardei iuti,1 lingurita piper negru macinat,1 lingurita chimion,2-3 ling boia,4-5 foi de dafin,2 ling sare,o legatura patrunjel verde.


                   Mod de preparare:
                Ardeii kapia si cei iuti se curata de cotoare si seminte si se toaca cu robotul de bucatarie pana rezulta o pasta.La fel se mixeaza si rosiile ,ceapa, usturoiul si radacina de telina.Se pune totul intr-un vas mai mare si se da la foc.Se adauga condimentele si frunzele de patrunjel si telina tocate marunt si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama si rezulta o pasta groasa.
               Se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se incihd ermetic si se pun in paturi,la dunst uscat pana se racesc complet.Se depoziteaza in camara pana in momentul servirii.