Dupa ce am facut Zacusca de vinete si Ghiveciul de legume pentru iarna ,am pus si cateva pungi cu vinete la congelator, am zis sa profit inca de prezenta vinetelor in gradina,asa ca am facut aceste vinete copate cu rosii si sos de usturoi.Este o reteta nemteasca,foarte simpla,dar cu un gust minunat.
Vinetele se taie rondele,se ung cu ulei de masline,se presara sare,piper,cimbru si se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata. Daca nu sunt mari,vinetele se pot taia jumatati si se pot coace in cuptor.
Sosul de usturoi este unul simplu,facut dintr-un iaurt gras (grecesc) la care se adauga usturoi pisat,sare si un pic de ulei de masline.Se amesteca bine si sosul e gata.
Se serveste langa feliile de vinete coapte,alaturi de cateva rosii.
Simplu,rapid si gustos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!