Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 24 ianuarie 2014

Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez




              O friptura nemaipomenit de gustoasa.O imbinare perfecta de gusturi si arome:piept de curcan,orez,muraturi,ierburi aromate.

               Ingrediente:
           500 gr piept de curcan,1 cana orez cu bob lung,2-3 catei de usturoi,sare,piper,cimbru,coriandru,turmenic,o cescuta ulei de masline,o ceasca vin.

              Mod de preparare:
           Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se  acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre timp,se intorc feliile de carne pe ambele parti.Daca nu e facuta carnea,se mai pune un pic de apa si se mai lasa pe foc.
            Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de ulei.La o cana de orez se pun 2 cani de apa.Se adauga un morcov dat pe razatoare,sare,piper,turmeric.Se lasa pe foc pana scade apa si orezul este al dente.Se stinge focul si se acopera vasul cu un capac.Se lasa sa stea 5 minute acoperit dupa care se serveste, ca garnitura, langa feliile de friptura alaturi de muraturi.

            Pofta buna!

joi, 23 ianuarie 2014

Spirale cu spanac





                Delicioase aceste spirale!Se fac rapid si tot rapid se topesc in gura.

                Ingrediente:
        1 pachet aluat foietat congelat Bella, 500 gr spanac,2 oua,200 gr branza telemea,sare,piper

                Mod de pregatire:
         Aluataul se lasa sa se dezgete la temperatura camerei.Spanacul se spala bine si se opareste.Se scurge bine si se toaca marunt.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu spanacul.Se adauga un ou crud si se potriveste de sare si piper.Se amesteca totul bine,sa rezulte o pasta omogena.Aluatul dezghetat se intinde un pic,se unge cu ou batut si se intinde uniform pe el pasta de spanac.Aluatul se ruleaza pe lungime,rezultand un sul umplut cu spanac.Se taie felii de 2 cm latime,se pun in tava,se ung cu ou deasupra si se dau la cuptor.Cand aluatul s-a rumenit,sunt gata.
         Pofta buna!


Salata de vinete cu smantana




                        O salata usoara,fara ulei sau maioneza.O salata light care se poate consuma fara probleme.

                         Ingrediente:
                     3-4 vinete,1 ceapa mica,4 ling smantana,sare.

                         Mod de pregatire:
                      Vinetele se spala si se coc.Se curata si se lasa sa se scurga apoi se toaca.Ceapa se taie marunt si se adauga la vinete.Se potriveste de sare, se pune smantana si se amesteca bine.
                       Se serveste pe felii de paine prajita.




miercuri, 22 ianuarie 2014

Sarmalute in varza acra





              Pentru ca mai ieri vorbeam de piept de pui in stil asiatic,va propun sa revenim la mancarurile noastre traditionale.Cea mai  apreciata mancare traditionala,sarmalele.Pentru ca imi place sa le fac mici,le-am spus sarmalute.

               Ingrediente:
             1kg carne de porc,2 verze acre de la butoi,1 cana orez,1 ceapa,sare,piper,boia,cimbru,marar.

               Mod de pregatire:
             Carnea se macina cu masina de tocat.Ceapa se taie marunt si se caleste in un pic de ulei impreuna cu orezul spalat in mai multe ape.Cand ceapa devine translucida,se ia de pe foc si se rastoarna peste carne.Se adauga sare,piper,boia,marar,cimbru.Se amesteca bine totul si se fac sarmalutele.
              Varza se spala bine,in mai multe ape.Daca e prea acra sau prea sarata,e bine s-o scoateti din timp si s-o tineti cateva ore in apa.Se desfac frunzele si se taie in doua sau in patru,depinde cat sunt de mari.In mijlocul frunzei se pune o lingurita din compozitia de carne si se ruleaza.Marginile se preseaza inauntru.
                Pe fundul unui vas, de preferat vas de lut,se pun cateva ramuri de marar.Deasupra se presara un rand de varza tocata.Se aseaza sarmalutele pana se acopera varza tocata.Deasupra se mai fac randuri de sarmalute.Printe ele,se pun cateva felii de sunca afumata sau carnati afumat.Deasupra se acopera iar cu varza tocata.Se pune apa sa acopere varza si samalutele,se acopera totul cu un capac si se pune la foc mic,sa fiarba incet.Se poate da la cuptor.Se fierb aproximativ 2 ore pana ce varza e moale si orezul fiert.
                 Se servesc calde,cu mamaliguta si smantana.
                 Pofta buna!

Piftii de porc (Racituri)






              Ingrediente:
            2 picioare de porc,1 coada de porc,2 urechi de porc,1 ciolan de porc,4-5 morcovi,1telina,2-3 pastarnaci,2 radacini de  patrunjel,3-4 catei de usturoi,1 ceapa mare,sare,piper boabe.

              Mod de lucru:
            Carnea se spala bine,legumele se curata.Intr-o oala mare,se pun la fiert carnea si legumele.Se adauga un pic de sare si o lingurita de piper boabe.Se fierbe la foc mic 5-6 ore pana carnea se desprinde singura de pe os.Cu cat focul e mai mic si supa fierbe cat mai incet,cu atat vom obtine o gelatina limpede si clara.
           Cand considerati ca a fiert suficient,se potriveste de sare apoi se opreste focul si se scoate din supa carnea si zarzavatul.Carnea se curata de oase,se taie bucati potrivite si se aseaza in bolurile din care vom servi piftia.Desupra se pune usturoiul pisat.Se toarna zeama printr-o strecuratoare si se da la rece cateva ore,pana se incheaga.
              Pofta buna!