Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 18 martie 2014

Bilute de ciocolata cu visine




                           Aspectuase,aromate,dulci si ciocolatoase sunt un dulce de care te indragostesti pe loc.

                          Ingrediente:
                       500gr biscuiti sau resturi de prajituri,cozonac,3ling cacao,2ling zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,esenta de vanilie,esenta de rom,1 borcan de 800gr de compot de visine.

                          Mod de lucru:
                        Biscuitii sau resturile de prajituri se macina marunt cu robotul de bucatarie.Se adauga zaharul,cacaoa,aromele si esentele.Se amesteca bine.Se toarna din zeama de la visine pentru a se lega.Se framanta bine,atentie,nu puneti multa sa nu fie prea moale.Din compozitia rezultata se fac bilute mici in mijlocul carora se pune cate o visina.Cand sunt toate gata se dau pentru o ora la rece.Intre timp,se face o glazura din 200gr ciocolata. si 100ml lapte.Se ia fiecare bila si se da prin glazura.Eu am folosit ciocolata cu arahide.
                       Dupa ce s-a intarit glazura,se pun in cosulete de hartie si se servesc.

Pizza cu blat pufos




                       O delicioasa pizza cu un blat moale si pufos careia nu-i rezisti oricat de satul ai fi.

                        Ingrediente blat:
                      1 kg faina,200ml ulei,14 gr drojdie uscata,sare,o lingurita zahar,400ml apa calduta

                      Mod de lucru:
                    Intr-un castron se pune faina,sarea,zaharul,drojdia,uleiul si apa.Se framanta  pana rezulta un aluat legat,elastic,un pic mai moale ca de obicei.Se lasa la cald 1-2 ore sa dospeasca.
                    Cand si-a dublat volumul,se imparte in trei si fiecare bucata se intinde pe masa infainata.Foaia trebuie sa fie mai subtire.
                     Se pune in tava.Deasupra se intind 3-4 linguri de zacusca de ciuperci peste care se pun felii de sunca,salam,piept de pui dupa preferinta.Se presara branza mozzarella rasa amestecata cu busuioc si oregano.
                     Se da la cuptorul dinainte incins pana se rumeneste frumos deasupra.

duminică, 16 martie 2014

Chec cu nuca de cocos




                           O inspiratie de moment,un chec cu o bezea cu nuca de cocos pe care l-am copt in forma dreptunghiulara.

                           Ingrediente blat maro:
                       6 galbenusuri,1/2 cana lapte,1/2 cana ulei,6 ling zahar,15 ling faina,2 ling cacao,praf de copt,coaja de portocala,coaja de lamaie,zahar vanilat.

                         Ingrediente blat alb:
                      6 albusuri,6 ling zahar,2 ling faina,150gr nuca de cocos,zahar vanilat,praf de copt.

                       Mod de lucru:
                    Galbenusurile se freaca cu zaharul,uleiul si laptele.Se adauga faina si cacaoa,apoi aromele si praful de copt.Se mixeaza totul bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul incins.
                       Intre timp,se pregateste compozitia alba: Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se maixeaza pana se topeste.La urma,se adauga faina,praful de copt si nuca de cocos.Se amesteca incet cu o spatula.
                         Cand compozitia maro e pe jumatate coapta,se scoate din cuptor si se toarna compozitia alba deasupra.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.Pentru a fi siguri,se poate face testul scobitorii.

                           Pofta buna!
                       
                       

Fursecuri cu susan




                         Aceste fursecuri mi-au intrecut toate asteptarile.Sunt  crocante la exterior si pufoase la interior,fragede,aromate,gustoase, se fac repede si,pe deasupra,sunt de post.

                       Ingrediente:
                   250gr margarina,1/2 cana ulei,1 cana zahar,1 cana apa,1 ling praf de copt,11/2 cana seminte de susan,faina cat cuprinde (aprox.1 kg),coaja de portocala,zahar vanilat.

                     Mod de lucru:
                 Se topeste margarina la microunde si se amesteca cu zaharul,uleiul,apa si 1/2 cana susan prajit in prealabil.Se adauga praful de copt,zaharul vanilat,coaja de portocala.La urma se adauga faina atat cat sa rezulte un aluat legat,un pic mai moale.
                 Se da la frigider 30 min.Se modeleaza mingiute care se tavalesc prin restul de susan.Se pun in tava tapetata cu hartie si se coc in cuptorul incins dinainte pana se rumenesc frumos.

sâmbătă, 8 martie 2014

Mucenici moldovenesti






                            Maine este Sarbatoarea Mucenicilor,asa ca am facut mucenici moldovenesti.Pufosi,parfumati,aromati,cu multa nuca si miere.

                            Ingrediente:
                       1kg faina,3 oua,6 ling zahar,100 ml ulei,14 gr drojdie uscata,400 ml lapte,coaja de la o lamaie,coaja de portocala,4 ling miere.Siropul: 2ling miere,3ling zahar,200ml apa,1 baton vanilie.

                          Mod de pregatire:
                       Din 4-5 ling faina,lapte,zahar,drojdie se pregateste o maia care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Intr-un castron mai mare se pregatesc restul ingredientelor.Se adauga maiaua si se framanta pana se obtine un aluat elastic,care nu se lipeste.Se acopera cu un servet si se lasa la dospit 2 ore.
                        Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru si se framanta.Se face un sul nu foarte gros care se taie in felii.Din fiecare felie se face cate un sul mai mic si mai subtire care se rasuceste in forma de opt.Se pun in tava,se ung cu ou batut si se mai lasa 30 min la cald,apoi se dau la cuptorul dinainte incins.Se coc pana sunt frumos rumeniti.
                         Intre timp,se pregateste siropul.200ml apa se fierbe pe foc cu 3ling zahar,2 ling miere,batonul de vanilie si coaja de portocala.Cand incepe se clocoteasca se da focul la mic si se mai lasa 5 min.
                         Se scot mucenicii din cuptor,se toarna siropul peste ei,se unge cu miere si se presara nuca macinata.Se mai da 5 min la cuptor pana absorb tot siropul.
                            Sunt dulci aromati,siroposi,pufosi.