Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 31 martie 2014

Chec ciocolatos




                            Aceasta reteta se prepara foarte usor si simplu.Rezultatul este minunat,rezultand un chec cu o textura umeda,cremoasa cu un gust si o aroma puternica de ciocolata.

                            Ingrediente:
                          4oua,300gr faina,250ml ulei,250ml lapte,3ling cacao,praf de copt,zahar vanilat,4 ling nutella.

                            Mod de lucru:
                         Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana se topeste si ouale cresc in volum.Se adauga laptele turnat in fir subtire si mixand in continuare.Apoi se adauga uleiul,tot in fir subtire,ca la maioneza.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Aluatul astfel obtinut se imparte in doua parti.In una din ele se adauga 3 ling cacao.Intr-o forma rotunda,tapetata cu hartie de copt se pune aluatul galben apoi cel maro.Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
                            Cand e gata,se scoate din tava si se lasa sa se racoresca.Intre timp,se pregateste glazura.Nutella se incalzeste pe baie de aburi si se intinde pe suprafata checului.Deasupra se presara fulgi de ciocolata.
                           E delicios alaturi de o cana cu lapte sau ceai.

                            O felie de chec:

       

duminică, 30 martie 2014

Cornulete fragede




                             Mi-a fost dor de aceste cornulete dulci,fragede de " se topesc in gura" cum zicea mama.Sunt foarte gustoase.Din ce mananci,ai tot manca.Pe langa asta,se fac foarte usor.

                            Ingrediente:
                          4 ling untura de porc,2 plicuri praf de copt,2 ling otet,10 ling apa,faina cat cuprinde.
                          Pentru umplutura: gem,rahat,nuci.
                          Pentru pudrat: zahar pudra vanilat.

                            Mod de pregatire:
                         Cu o lingura,se freaca untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia devine omogena ca o maioneza.Se adauga faina si se framnta cu mana pana ce rezulta un aluat omogen,care nu se lipeste de maini.
                         Pe masa infainata se intinde aluatul in foaie subtire.Se decupeaza marginile astfel sa rezulte un dreptunghi.Pe latura mica se pune umplutura.Se ruleaza aluataul pana e acoperita bine umplutura.Se taie sulul in bucati mici. Se repeta operatia pana se termina aluatul.Se pun in tava si se dau la cuptor la foc mediu.
                          Cand sunt gata,se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

sâmbătă, 29 martie 2014

Salata de cartofi cu castraveti murati





                                Cred ca salatele sunt mancarurile care te scot din impas atunci cand nu mai stii ce sa gatesti,cand ai musafiri si trebuie sa pregatesti urgent niste aperitive.Sunt gustoase,savuroase si foarte apetisante,asa cum este si aceasta salata.

                               Ingrediente:
                          6-8 cartofi,5 oua,4 castraveti murati,o legatura marar,sare,piper,ulei.

                                Mod de lucru:
                           Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja,intr-un vas cu apa.4oua se fierb tari.Dupa ce au fiert,cartofii se lasa sa se racoreasca,apoi se curata.La fel si ouale.Cartofii,ouale si castravetii se taie rondele.Dintr-un galbenus se face o maioneza care se toarna peste rondelele de cartofi ,oua si castraveti.Se adauga mararul tocat fin,se potriveste se sare si piper si se amesteca totul bine.Se poate servi imediat,dar e mai savuroasa daca sta un pic la rece.



joi, 27 martie 2014

Negrese cu crema





                            O reteta care se poate folosi in multe feluri.Pe langa desertul care il reprezinta,poate fi folosita ca blat pentru torturi.Se face rapid si usor.Are o textura cremoasa,ciocolatoasa.Intr-un cuvant, e delicioasa sub orice forma o faceti.

                            Ingrediente:
                          200gr faina,250gr zahar,80 gr cacao,450ml lapte,35 ml ulei,un varf sare,praf de copt.
                          Crema: 1 budinca ciocolata,250 gr margarina,500ml lapte,3ling zahar.

                           Mod de lucru:
                       Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol.Se adauga cele ude,se amesteca si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul dinainte incins.Pentru a vedea daca e gata,se face proba scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
                        Se taie,dupa preferinta,in patrate,romburi,cercuri.
                 Praful de budinca se scubtiaza cu un pic de lapte.Restul de lapte se pune la foc cu zaharul.Cand e fierbinte,se adauga budinca subtiata.Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca..Dupa ce s-a racit,se amesteca cu untul frecat spuma.Cu aceasta crema se ung negresele.
                   Deasupra,se poate face o glazura de ciocolata.Eu am presarat decor colorat.

miercuri, 26 martie 2014

Salata mexicana cu pui





                        O salata usoara,racoroasa,reconfortanta.

                          Ingrediente:
                        450gr amestec mexican de legume,1/2 piept de pui,4 triunghiuri branza topita,3ling smantana,cativa bulgarasi de branza de vaci,sare,piper.

                        Mod de lucru:
                      Amestecul de legume se decongeleaza la temperatura camerei si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert,se scurge si se lasa la racit.Pieptul de pui se fierbe.Eu,avand o friptura la cuptor,am bagat si pieptul de pui.In legumele reci se adauga pieptul de pui fiert si racit,taiat cubulete.La fel,se taie  si branza topita si se adauga peste legume.Se adauga smantana si branza de vaci,se potriveste de sare si piper si se da la rece cteva ore,inainte de servire.