Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 15 ianuarie 2015

Pui cu smantana






                  Minunat acest pui cu smantana! O mancarica usoara si savuroasa care poate concura cu cele mai apetisante fripturi.Cu gustul inegalabil,poate fi oricand un delicios fel principal.



                   Ingrediente:
              500gr carne de pui (Se poate folosi orice carne doriti.Eu am folosit piept),1 ceapa,1 ling faina,200ml smantana,sare,piper,ulei,1 leg patrunjel verde.


                  Carnea se taie cuburi,iar ceapa se toaca marunt.Se calesc impreuna,in ulei.Cand carnea si-a schimbat culoarea,iar ceapa a devenit translucida,se adauga o ceasca de supa sau apa si se lasa sa fiarba pana scade de tot.In acest moment se adauga faina,se amesteca si apoi se adauga smantana.Se amesteca totul bine,se mai lasa sa dea 2-3 clocote,timp in care se potriveste de sare si piper.Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se stinge focul.
                  E delicioasa cu mamaliguta.

luni, 12 ianuarie 2015

Rulada cu ciocolata si banane





                         Ruladele sunt deserturile care te scot din impas  cand trebuie sa faci ceva dulce si esti in criza de timp.Aspectul blatului nu conteaza asa mult pentru ca se ruleaza,plus ca se pot umple cu diverse creme,jeleuri,gemuri sau fructe.Sunt foarte versatile,se fac usor si repede,iar cand sunt gata,sunt foarte aspectuoase si gustoase.O astfel de rulada m-a salvat si pe mine sambata cand mi s-au anuntat musafiri.Am facut un mousse de ciocolata si pentru ca aveam niste banane cam trecute,le-am pus in mijloc.A iesit o rulada ciocolatoasa umpluta cu banane.O combinatie minunata ce a dus la aprecieri unanime.Iata despre ce e vorba:



                          Ingrediente:
                        6oua,6ling zahar,6ling faina,un praf de sare,un praf de copt,300ml frisca,100gr ciocolata amaruie,2 ling zahar,zahar vanilat,2 banane



                          Mod de preparare:
                        Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula,incet,sa nu se lase albusurile.Se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E gata cand,daca se inteapa blatul cu o scobitoare,aceasta iese curata.Se scoate blatul si se ruleaza intr-un propsop umed.Se lasa asa pana se raceste complet.
                        Frisca se bate cu zaharul si vanilia.Ciocolata se topeste la bain marie si se toarna peste frisca.Se mixeaza totul pana se omogenizeaza.
                        Blatul racit se desface din prosop si se unge cu o parte din crema.La mijloc,pe lungime se pun bananele decojite si se ruleaza totul.Rulada se imbraca cu crema ramasa.
                        Deasupra am presarat fulgi de ciocolata.Se da totul la rece pana se serveste.
                   

                       Iata si o sectiune:




                     

vineri, 9 ianuarie 2015

Tartine asiatice






                       Anul acesta,de Sf.Ion am pregatit niste aperitive un pic mai altfel.Mai altfel in sensul ca ,pe langa clasicele paste pentru tartine,am pregatit niste paste un pic mai altfel..Am vrut sa iasa un pic din tipar,asa ca am pregatit salata de vinete  cu tahini,iar din ardeii copti am facut o pasta cu nuci.Iata despre ce e vorba:


                    Baba ganoush
               
                      Ingrediente:
                   2-3 vinete coapte,2-3 ling pasta de susan,2-3 catei de usturoi,sare,piper,chimion,patrunjel verde,ulei de masline.
                    Mod de preparare:
                  Vinetele se coc si se curata de coaja.Miezul se lasa sa se scurga bine dupa care se toaca.Se adauga pasta de susan,usturoiul tocat,sarea,piperul,chimionul si uleiul.Se amesteca totul bine.La urma,se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
                   Se serveste pe felii de paine prajita.


                  Muhammara

                   Ingrediente:
                500gr ardei copti,100gr nuci macinate,1 ceapa,2-3 catei de usturoi,1 felie de paine sau pesmet,coriandru,chimen,sare,piper,chili,zeama de lamaie,ulei de masline.
                   Mod de preparare:
                 Ardeii se coc si se curata de coaja si se cotoarele cu seminte.Se toc marunt impreuna cu nucile si painea pana rezulta o pasta.Se adauga sarea,piperul,coriandrul,chili,zeama de lamaie si uleiul.Se amesteca totul pana se omogenizeaza.
Se serveste ca aperitiv pe felii de paine prajita sau ca sos langa friptura.
             

miercuri, 7 ianuarie 2015

Tort cu mousse de afine - un an de blogging






                         Am facut acest tort de ziua onomastica a sotului meu,dar si la implinirea unui an de blogging.La multi ani,Ionel! Cat despre blog,am 272 de retete,si peste 31000 vizitatori unici.Nu e mult,dar tinand cont ca fac totul din pasiune si din dorinta de a aduce in actualitate retete demult uitate,sunt multumita.
                         Dar sa trecem la tortul nostru.Este un tort fructat,foarte usor si racoros,numai bun dupa atea sarbatori in care s-au mancat numai prajituri cu creme.



                      Ingrediente blat:
                    8oua,8ling zahar,8ling faina,1praf sare,1praf de copt.
                   

                    Ingrediente  crema de vanilie:
                  1plic budinca de vanilie,500ml lapte,4ling zahar,1plic gelatina,500ml fisca.


                   Ingrediente mousse de afine:
              400gr gem/dulceata de afine,500ml frisca.


                  Mod de preparare:
               Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in continuare,pana se topeste.Se adauga galbenusurile,mestecand incet,cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia de coace in tava tapetata cu hartie de copt aprox.20-30min.Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
               Intre timp se fac cremele.Budinca de vanilie se fierbe cu zaharul si laptele pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza si se adauga in budinca racorita.Frisca se bate si se adauga budinca rece.
              Gemul de afine se fierbe un pic cu o lingura de zahar si un pic de apa.Dupa ce s-a racit se adauga in frisca batuta.
              Blatul racit se taie in doua pe orizontala.Se face un sirop din 100ml apa,1 ling zahar si esenta de vanilie.Cu acest sirop se insiropeaza blaturile.Pe blatul de la baza se pune crema de vanilie si se da la rece cateva minute.Peste aceasta se pune mousseul de afine.Se acopera cu al doilea blat si se imbraca totul in frisca.


         
                   

duminică, 4 ianuarie 2015

Prajitura Kinder pingui







                  Bine v-am gasit in noul an! Voi continua cu aceeasi pasiune si perseverenta sa va ofer retete minunate si sfaturi care sa va ajute in bucatarie.
                  O sa incep cu o reteta facuta in 2014,o prajitura fina,dulce,cremoasa,ciocolatoasa care nu putea lipsi de pe masa in noaptea dintre ani.Kinder pingui este o prajitura cu multa ciocolata si lapte,la fel ca si  desertul cu acelasi nume. Cred ca numele spune tot,asa ca nu mai are nevoie de nici o prezentare.


                  Ingrediente blat:
                10 oua,10 ling zahar,6 ling faina,4 ling cacao,1 praf de copt,un varf sare.
         

                 Ingrediente  crema:
                1l frisca,4 ling lapte condensat,3 ling miere,1 ling zahar vanilat sau esenta de vanilie,2 plicuri intaritor frisca.

     
                  Ingrediente glazura:
                250 gr ciocolata menaj,50 gr unt,2-3 ling lapte condensat



                  Mod de preparare:
                Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zahrul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si praful de copt.Se adauga in compozitie amestecand incet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E coapta cand ,daca se inteapa in mijloc cu o scobitoare,acesta iese curata.Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
              Intre timp,se prepara crema.Firsca se bate cu laptele si cu mierea.Se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.Dupa ce s-a ingrosat, se adauga intaritorul.Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se da la rece.Rezulta o crema foarte spumoasa.
             Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din 100ml apa fiarta cu 1 ling miere.Nu trebuie sa clocotesca,ci se incalzeste pana se topeste mierea.
            Ciocolata se topeste pe foc cu laptele si untul.Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
            Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema de frisca.Se toarna 1/3 din glazura,se intinde frumos si, se da la frigider sa se intareasca glazura.Cand glazura s-a intarit,se scoate din frigider prajitura si desupra se pune restul de crema.Se acopera cu al doilea blat,se insiropeaza si se toarna restul de glazura deasupra.
           Se da la rece sa se inareasca galzura.
           Se portioneaza cu un cutit  inmuiat mereu in apa fierbinte.