Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 16 februarie 2015

Mancare din piept de curcan cu ardei copti si rosii





                   Chiar daca e iarna si nu am ce cauta in gradina,ma salveaza conservele din camara si pungile din congelator pentru a da gust si savoare unei mancari din piept de curcan cu rosii in bulion si ardei copti congelati.
                    Cu acesta reteta particip la  Provocarea secreta a lunii februarie.Gazda acestei luni este  Cerasela Badr El-Din si mi-a repartizat un minunat blog, Lecturi si arome al Claudiei Vasilache.Este un blog unde gasesti fel de fel de retete,una mai tentanta ca alta,explicate pas cu pas si cu niste imagini graitoare.Mi-a fost foarte greu sa ma opresc la o reteta anume si dupa mult timp am ales aceasta Mancare de ardei copti cu rosii.Eu am adaptat-o putin,sper sa nu se supere Claudia,si am adaugat la ea si niste piept de curcan.



                      Ingrediente:
                    10 ardei kapia copti,2-3 rosii dintr-un borcan de rosii in bulion,500gr piept de curcan,1 ceapa,4-5 catei de usturoi,1 ceasca de bulion din acelasi borcan cu rosii,2 ling ulei de masline,sare,piper,busuioc.


                      Mod de preparare:
                Intr-o cratita se pune uleiul la incins.Ceapa se toaca marunt si se pune la calit.Dupa ce a devenit translucida se adauga pieptul de curcan taiat cuburi.Se caleste,amestecand mereu,pana carnea isi schimba culoarea.Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa pana carnea incepe sa se rumeneasca.In acest moment se adauga ardeii copti taiati fasii apoi rosiile taiate marunt.Se amesteca bine si se toarna bulionul.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba pana scade si sosul se ingroasa.Se adauga busuiocul si se stinge focul.

sâmbătă, 14 februarie 2015

Fursecuri fragede





                    De cate ori iti doresti ceva dulce de rontait,recomand aceste fursecuri.Dulci,aromate,crocante la exterior si pufoase la interior,indeplinesc cu succes cerintele severe a oricarui pofticios.Si pentru ca azi e Ziua indragostitilor,cum altfel putem sa le fac decat in forma de inima?


                  Ingrediente:
                100gr zahar,250gr unt,350gr faina,2 oua,un praf de copt,un varf de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala.


               Mod de lucru:
           Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu  praful de sare,zaharul si vanilia.Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza in continuare.Se incorporeaza aromele,iar la sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.Se framanta pana rezulta un aluat moale,nelipicios.Se inveleste in folie si se da doua ore la frigider.
             Dupa ce au trecut cele doua ore se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa infainata.Se pot taia diferite forme,dupa preferinte.Eu am preferat inimioare.Fiecare inimioara se da ,pe o parte, prin  ornamente multicolore apoi se pun in tava.Se da totul la cuptorul dinainte incins.
            Sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe fund.

           In loc de ornamente,se poate presara pe fursecuri nuca macinata sau fulgi de cocos.
           Din albusurile ramase se poate pregati o glazura cu care se pot decora fursecurile.

joi, 12 februarie 2015

Spirale cu branza






                         Cu aceasta reteta particip la provocarea Mistery box challenge din luna ferbruarie.Gazda acestei provocari este Cristina Pana. Ea a  pus in cutia misterelor de luna aceasta urmatoarele ingrediente: tarate,iaurt,cacao,ciuperci,oua,paste,carne de pui,ardei,ceapa,lapte praf,iar ingredientul vedeta a fost barnza de vaci.
                           Am facut aceste spirale pe care le-am umplut cu branza de vaci.De fapt e o crema de branza.Eu am facut-o sarata,dar la fel de bine mergea si dulce.


                         Ingrediente:
                       1 pachet aluat de foietaj congelat (500gr),250gr branza de vaci,2oua,100gr branza telemea,sare,piper,chimen,2-3ling smantana.


                       Mod de preparare:
                  Aluatul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.Intre timp se pregateste crema de branza.Branza de vaci se mixeaza impreuna cu barnza telemea data pe razatoare,smantana si un galbenus de ou.Se mixeaza bine pana rezulta o pasta omogena.Se adauga sare ( daca mai e cazul),piper si chimen si se amesteca bine.
                  Aluatul se intinde putin cu sucitoarea si se unge cu crema de branza.Se ruleaza strans,pe latime.Sulul se taie in felii groase de 1cm.Se pun in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.Eu,deasupra,am presarat cateva seminte de in.Se poate presara susan sau chimen.
                     Sunt delicioase atat calde,cat si reci.

sâmbătă, 7 februarie 2015

Prajitura "Pofta buna!"






                     Am facut o prajitura in care se imbina o multitudine de culori si arome.O minunata prajitura in care ciocolata,afinele,ananasul fac un tot impreuna cu macul,coaja de portocala,cacaoa.Gustul dulce de ananas se combina perfect cu cel dulce-acrisor de afine,iar blaturile pufoase sunt un suport perfect al celor doua mousse-uri.O super-prajitura cum a numit-o Gina Bradea, autoarea ei.
                   Pe langa toata aceasta abundenta de ingrediente,nu am uitat,un ingredient  pe care il adaug in fiecare reteta,iar luna aceasta cu atat mai mult pentru ca este Ziua indragostitilor.Este vorba de IUBIRE.
                     Luna aceasta Gina este gazda provocarii  Weekend cu spor deci,trebuia sa aleg o reteta de pe blogul ei din categoria Torturi sau Prajituri,dulciuri diferite.Cu mult drag am ales prajitura "Pofta buna!" pentru ca,zic eu,este prajitura care o reprezinta.Gina este o artista cand e vorba de dulciuri,combina ingredientele rezultand adevarate opere de arta.Astfel s-a intamplat si cu aceasta prajitura.
                   Rezultatul a fost pe masura asteptarilor,mi-a iesit o prajitura colorata si aromata care a avut un real succes.Am schimbat putin aromele la mousse-uri,sper ca Gina sa nu se supere,dar le-am adaptat la sezonul de iarna.



                Ingrediente:
              Blat cu mac : 4 oua,4ling zahar,2ling apa,2ling ulei,4ling faina,2ling mac,1praf sare,coaja de portocala
             Blat cu cacao : 4oua,4ling zahar,2ling apa,2lingulei,4ling faina,2ling cacao,1praf sare.
             Mousse de ananas: 250gr smantana pentru frisca,200gr dulceata de ananas,1 plic gelatina,2 ling zahar
             Mousse de afine: 250gr smantana pentru frisca,100gr afine,1 plic gelatina,3-4 ling zahar,zahar vanilat.


              Mod de preparare:
          Blaturi: Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.Se adauga,treptat,uleiul si apa si se mixeaza in continuare.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Galbenusurile cu uleiul si apa se adauga la albusuri si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat,se adauga ingredientele uscate: faina amestecata cu macul si coaja de portocala tocata marunt,pentru blatul cu mac,iar pentru cel ci cacao,se procedeaza la fel doar ca faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in compozitia de oua.
          Fiecare blat de pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Sunt gata cand trec proba scobitorii.Blaturile se scot si se lasa sa se raceasca.

        Mousse de ananas: Smantana se bate cu zaharul.Se adauga dulceata de ananas si se mixeaza in continuare.Gelatina se hidrateaza in putina apa timp de 10min  dupa care se incalzeste usor pe foc si se amesteca intr-una pana se dizolva.Se toarna peste frisca cu dulceata si se amesteca bine.Mousse-ul se da la rece pana se monteaza.

        Mousse de afine:Am folosit afine din borcan,pentru prajituri.Se pot folosi si afine congelate.Se pun in blender si se mixeaza pana devin o pasta.Smantana se bate cu zaharul si zaharul vanilat.Cand e gata,se adauga pasta de afine si gelatina,preparata ca la mousse-ul de ananas.Se da la rece.

        Ambele blaturi se taie in doua,pe orizontala,rezultand patru foi.
        Aranjare: blat cu cacao,deasupra,mousse de ananas,blat cu mac,mousse de afine,blat cu cacao,mousse de ananas,blat cu mac,glazura de ciocolata.
        Glazura:100gr ciocolata menaj se topeste pe foc impreuna cu 100gr smantana pentru frisca si o ling ulei.Se omogenizeaza totul si se toarna deasupra.
       Se da totul la rece pana glazura se intareste.

luni, 2 februarie 2015

Negresa cu glazura de portocale







                     Sambata m-am jucat cu ingredientele prin bucatarie si a iesit aceasta minunata negresa.Un aluat ciocolatos,foarte pufos  pe care l-am imbogatit cu o glazura alba de portocale.Combinatia ciocolata-portocale este una din cele mai grozave.Un plus la aceasta negresa este faptul ca  se pastreaza frageda si pufoasa mult timp.Dupa doua zile de stat in bucatarie,e la fel de pufoasa ca in prima zi.



                   Ingrediente:
               300gr faina,300gr zahar,250 ml ulei,3ling cacao,2 oua,250ml lapte,un praf de sare,praf de copt,vanilie,100gr cicolata alba,50 ml suc de portocale,coaja de portocala.


                   Mod de preparare:
                Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana acesta se topeste.Se adauga in fir subtire,alternand,uleiul si laptele.La compozitie se adauga esenta de vanilie.Faina,cacaoa,praful de copt se amesteca bine si se pun peste ingredientele ude.Se omogenizeaza totul bine,se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se poate coace si in forme de chec.
                 Pentru a verifica daca e gata,se face proba scobitorii.Daca intepnad blatul cu o scobitoare iese curata,acesta este gata.Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava si se indeparteaza hartia.
                Intr-o craticioara se pune sucul se portocala,ciocolata rupta bucati si coaja de portocala.Se topeste totul pe foc si se omogenizeaza bine.Compozitia se rastoarna peste negresa si se intinde cu un cutit.Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.