Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 25 februarie 2015

Snitele de post din soia






                       Soia este inlocuitorul carnii in perioada postului.Totodata este consumata cu succes si de vegetarieni.Este recomandat consumul de soia datorita continutului de proteine ,fibre si substante nutritive.
                       Snitelele din soia sunt foarte gustoase si se fac foarte repede.Pntru asta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

                    6-8 bucati de soia
                    pesmet amestecat cu un pic de susan
                    ulei pentru prajit


                  Mod de preparare:
                Bucatile de soia se fierb in apa cu sare.Se scot din apa si se lasa sa se scurga bine.Se dau prin pesmetul amestecat cu susan si se prajesc in ulei incins.Se scot pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime.
                 Se servesc calde, alaturi de garnitura de cartofi,ciuperci sau orez.Avantajul e ca se pot sevi si reci,ca sandvici de post.

     
             

luni, 23 februarie 2015

Cartofi Duchesse






                    "Cand n-ai ce face,iti cauti de lucru".Exact asta am facut si eu.M-am jucat un pic cu piureul si cu posul si au iesit acesti minunati cartofi Duchesse pe care demult voiam sa-i fac.Azi le-a venit randul si am fost incantata de ce a iesit.



                      Ingrediente:
                  500gr piure de cartofi,2 galbenusuri,sare,piper,nucsoara.Piureul l-am facut din aprox.350gr cartofi,50gr unt,100gr samntana.


                    Mod de preparare:
                 Cartofii fierti se paseaza,se adauga untul si smantana.Se mixeaza in continuare pana rezulta un piure fin.Se adauga galbenusurile,sarea,piperul si nucsoara.Se umple posul la care s-a pus un dui stelat.In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza mici gramajoare.Se dau pentru 20 min la cuptor.
                  Se sevesc ca atare sau ca garnitura langa carne.Sunt buni atat calzi cat si reci.
                   Pentru un plus de savoare se poate adauga in compozitie branza telemea sau cascaval.
                   

duminică, 22 februarie 2015

Rulada cu crema de cocos






                           Este un desert rapid,dar foarte savuros.Se pote face din biscuiti sau un blat uscat (inca un mod de a refolosi blaturile sau chiar cozonacul ramas),se poate adauga si  nuca macinata in blat.Intr-un cuvant,este foarte versatila,avantaj de care am profitat la maxim.



                       Ingrediente blat maro:
                     Un blat uscat cu cacao sau 250gr biscuiti cu cacao,200gr zahar pudra,esenta de rom,cateva linguri de gem.Eu am folosit gem de prune.


                     Ingrediente crema:
                   250gr unt,200gr zahar pudra,200gr fulgi de cocos,esenta de vanilie


                    Mod de preparare:
                  Blatul se rupe bucati si se mixeaza pana se face faramituri.Se adauga zaharul,esenta de rom si se omogenizeaza.Se incorporeaza gemul  pana cand devine o pasta foarte groasa,ca un aluat.
                  Se pudreaza cu fulgi de cocos o folie alimentara si se intinde compozitia de mai sus.
                  Untul se spumeaza,se adauga zaharul,fulgii de cocos si esnta de vanilie.Dupa ce s-a omogenizat bine se intinde peste compozitia maro.
                  Cu ajutorul foliei se ruleaza apoi se da la rece.

miercuri, 18 februarie 2015

Snitele crocante de porc






                           Nu cred ca exista gospodina care sa nu stie sa faca snitele.Si acestea sunt ca si clasicele snitele doar ca le-am dat prin fulgi de porumb pentru a face o crusta crocanta.Ceea ce le deosebeste de snitelele clasice este faptul ca sunt coapte in cuptor,nu prajite pe foc.Si asta,pentru faptul ca se pot servi si reci,nu doar calde.Decat un snitel savuros si uscat, prajit in ulei mai bine unul gustos si sanatos copt in cuptor.



                        Ingrediente:
                      500gr cotlet de porc,2 oua,1ling smantana,1 ling mustar,faina,fulgi de porumb,sare,piper,boia,un pic de ulei.


                       Mod de preparare:
                    Uleiul,boiaua,sarea si piperul se amesteca formandu-e o pasta.Carnea se sterge bine si se taie felii de 1cm grosime.Fiecare felie se bate sub o folie de nailon,pe ambele parti.
                     Intr-un bol se sparg ouale,se adauga smantana si mustarul si se bat bine cu o furculita.
                     Fiecare felie de carne se da prin pasta obtinuta,apoi prin faina,amestecul de oua,smantana si mustar si prin fulgiii de porumb.
                     Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun feliile de carne.Se dau la cuptor.Dupa 10-15min snitelele se intorc pe partea cealalta.Se mai lasa inca 15 min pana se rumenesc frumos apoi se scot din cuptor.
                       Se sevesc calde cu o garnitura de cartofi sau reci,ca aperitiv.

marți, 17 februarie 2015

Peste prajit





                        Cred ca majoritatea  din noi se feresc de prajeli.In primul rand pentru sanatate,in al doilea rand,fumul si mirosul ce se fac sunt atat de neplacute,mai laes cand prajesti peste.
                         Am sa va ofer cateva sfaturi pentru a obtine un peste frumos rumenit,sanatos,cu un gust apetisant,fara miros in bucatarie.
                         In primul rand,pestele trebuie sa fie proaspat.Va puteti da seama dupa culoarea branhiilor.Un peste proaspat are banhiile de un rosu sangeriu.
                         Important e ca pestele sa nu fie mare.Ideali sunt pestii de marimea palmei.Daca este un peste mare,il portionati in bucati mai mici.
                         Dupa ce s-a curatat si portionat,pestele se usuca cu un servet apoi se sareaza.Sarea va face ca pestele sa lase in tigaie din sucul sau.Aceasta va actiona ca o pelicula si va impiedica lipirea de tigaie.
                        Majoritatea,inainte de prajire,da pestele prin faina sau malai.Nu este
 recomandat.Prajirea se face in ulei,la temperaturi inalte ceea ce duce la aparitia multor boli.Faina sau malaiul absorb grasimea ceea ce duce la un consum ridicat de ulei ceea ce nu e deloc sanatos.
                        Nu folositi uleiuri vegetale pentru prajit.Cel mai recomandat este uleiul de cocos.Nu are colesterol,nu fumega ,nu are miros,nu se lipeste.E exact ce ne dorim.
                        Acum sunt la moda tigaile antiaderente, ceramice.Folositi-le cu incredere si veti avea rezultate pe masura asteptarilor.Eu am folosit tigaia antiaderenta I COOK.
                        Respectand aceste reguli veti gati un peste prajit fara fum,fara miros de ars,gustos si foarte sanatos.
                      L-am servit cu mamaliguta si sos de usturoi.
                      Pentru sosul de usturoi am zdrbit 4-5 catei de usturoi curatati.Am adaugat un pic de sare si am adaugat,50ml ulei de masline.Uleiul se adauga treptat,ca la maioneza.Dupa ce a inceput sa se lege sosul am adaugat 2 ling de smantana si un pic de zeama de lamaie.Am potrivit de sare si am servit.