Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 11 ianuarie 2016

Tort cu frisca si piersici






                      Acest tort l-am facut pentru ziua de 7 ianuarie.Pentru mine,aceasta zi e de doua ori aniversara.Fiind Sf.Ion l-am sarbatorit pe sotul meu si am sarbatorit doi ani de blogging.
                      Am vrut sa fac un tort mai fresh,mai racoros,asa ca am ales un tort cu frisca si fructe.Am ales piersicile pentru ca lui Ionel ii plac foarte mult.


                     Ingrediente:
                 Blat: 10 oua,10 ling zahar,10 ling faina,5ling ulei,5 ling apa,un praf sare
                 Crema: 6 galbenusuri,6 ling zahar,1/2 baton vanilie,200ml sirop de piersici sau zeama de compot.4-5 jumatati de piersici din compot,1l smantana pentru frisca.


                    Mod de preparare:
               Pentru blat,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se  freaca cu praful de sare.Se adauga,treptat,uleiul si apa.Se omogenizeaza si se da deoparte.Albusurile se bat spuma tare.Treptat se adauga zaharul si se bat pana se topeste.Se adauga compozitia de galbenusuri amestecand incet,cu o spatula,cu miscari de jos in sus.La urma se incorporeaza faina cu aceleasi miscari.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Acesta trebuie sa fie incins dinainte.Se coace aprox.30min.,pana trece proba scobitorii.Blatul se scoate si se lasa la racit.
                Intre timp se face crema.Galbenusurile se pun pe foc,la bain marie impreuna cu siropul de piersici,zaharul si batonul de vanilie.Se amesteca pana compozitia devine groasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa la racit.600ml smantana pentru frisca se mixeaza pana frisca e pe jumatate batuta.Se adauga compozitia de galbenusuri si se mixeza in continuare.Se taie cuburi 4-5 jumatati de piersica si se adauga in crema.
                Blatul racit se taie in doua pe orizontala,obtinand doua foi.Una din foi se pune pe o tava si se insiropeaza cu sirop de piersici.Se pune crema si se intinde in strat uniform.Deasupra se pune a doua foaie si se insiropeaza si aceasta.Se da totul la rece.
              Din smantana ramasa se bate frisca.Se scoate tortul si se imbraca in frisca.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

duminică, 10 ianuarie 2016

Despre produsele Tellur






                   Tellur este marca inregistrata a ABN SYSTEM INTERNATIONAL,infiintata in 2002.Compania este specializata in distribuirea unei game largi de sisteme de telecomunicatii profesionale,echipamente IT si solutii integrate.




                   In decembrie,am primit minunata veste ca sunt aleasa de BUZZStore sa incerc produsele Tellur.Bucuria a fost mare,iar nerabdarea de a intra in posesia produselor si de a le incerca,si mai mare.Pachetul contine patru produse cu care mi-am dotat autoturismul.



             Camera auto Tellur HD DVR cu ecran LCD de 2.5" captureaza imagini din timpul mersului masinii la rezolutie HD si le salveaza in cardul de memorie SD.Se instaleaza usor pe bordul masinii sau pe parbriz.



           Suportul de tableta Tellur poate fi folosit in vacanta de pasagerii din spate sau de sofer cand are nevoie sa transforme tableta in GPS.Se poate instala pe parbriz sau pe tetierele scaunelor din fata.



                Modulatorul FM auto Tellur iti aduce in autoturism melodiile preferate.Ecranul LCD permite o vizualizare rapida a continutului audio disponibil.Prin conectarea la bricheta masinii se poate asculta muzica preferata stocata pe un stick USB,direct prin boxele masinii.



               Cu selfie stick-ul wireless bluetooth capturezi pe telefon cele mai frumoase momente.Cu bratul extensibil,te poti fotografia cu usurinta alaturi de grupul de prieteni.Este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor de pe piata,prin conexiune bluetooth.

               Am fost foarte incantata de produsele primite.Folosindu-le,mi-am dat seama cu usurinta de utilitatea si practicabilitatea lor.Am descoperit cum tehnologia devine mai prietenoasa.Recomand cu caldura acesta produse pentru ca amintirile si buna dispozitie fac parte din viata noastra cotidiana.

duminică, 3 ianuarie 2016

Portofele cu nutella si banane







                      Sunt   niste prajiturici foarte pufoase,dulci si aromate.Sunt un fel de haiose,dar nu sunt umplute cu gem,ci cu nutella si banane.Combinatia nutella-banane e irezistibila,fiind una din cele doua mari combinatii din toata istoria produselor alimentare.Am incercat cateva si cu unt de arahide.Sunt grozave,dar cele cu nutella le intrece.Reteta am gasit-o pe un site italian si m-a tentat de prima data,asa ca m-am si grabit sa le fac.Intr-adevar,au avut succesul scontat.
                       Se poate face aluatul clasic de Haios sau,varianta rapida si comoda,se foloseste aluat de foietaj congelat.Fiind in criza de timp,eu le-am facut cu aluat de foietaj cumparat.


                      Ingrediente:
                   1kg aluat foietaj,2 banane,nutella

                      Mod de preparare:
                    Aluatul se lasa se se dezghete la temperatura camerei pana devine flexibil.Se desface din pachet si se intinde putin cu sucitoarea.Se taie in patrate egale.In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de nutella,iar deasupra o felie mai groasa de banana.Se impaturesc aducand colturile opuse impreuna.Se pun in tava si se coc aprox.20-30 min.,pana se rumenesc frumos.Se scot din tava si se pudreaza cu zahar vanilat.
                     Sunt delicioase atat calde cat si reci.

                     Nutella se poate inlocui cu unt de arahide.
                     Pentru un plus de savoare,se poate adauga,pe langa banane,cateva nuci.



luni, 28 decembrie 2015

Tort de bezea si ciocolata





               Este un tort minunat,usor,aerat,foarte gustos.Este compus din doua foi de bezea,iar,la baza,o foaie de pandispan.Am facut pandispanul pentru ca m-am gandit ca nu va avea destula stabilitate,dar merge linistit si la baza,foaie de bezea.Foile sunt umplute cu o crema de ciocolata foarte fina si aerata.Putin cam scump pentru ca intra multe oua,dar merita.



              Ingrediente:
           Foaie pandispan : 6 oua,6 ling faina,6 ling zahar,3 ling ulei,3 ling apa,un praf sare.
           Foi de bezea:16 albusuri,800gr zahar,2 ling otet,2 prafuri sare.
           Crema: 16 galbenusuri,10 ling.zahar,150ml lapte,1 baton vanilie,200 gr ciocolata menaj,1kg smantana pentru frisca.
            Glazura;100 gr ciocolata menaj,50 ml lapte,2 ling ulei.



              Mod de preparare:
           Pentru pandispan,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu parful de sare,uleiul si apa adaugate treptat.Albusurile se bat spuma tare.Treptat,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste complet.Peste compozitia de albusuri se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca incet,cu o spatula,cu miscari de jos in sus.La urma se incorporeaza faina cu aceleasi miscari de jos in sus.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins dinainte.Se tine pana trece proba scobitorii.Foaia se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
            In acest timp se fac foile de bezea.Aceeasi tava in care s-a copt pandispanul se tapeteaza cu hartie de copt.Albusurile se bat spuma cu praful de sare.Se adauga otetul si se bat in continuare pana  rezulta o bezea tare,care se tine de teluri.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste complet.
           Se pot bate toate albusurile odata,si,la urma,compozitia se imparte in doua patri egale pentru a coace doua foi sau se bat pe rand,cate 8 albusuri.
          Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor.Se coace pana capata o culoare maronie deasupra.
          Foile se scot din tava cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
          Pentru crema,galbenusurile impreuna cu zaharul,laptele si vanilia se fierb la bain marie pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata cuburi.Se amesteca pana se topeste complet si se omogenizeaza.Compozitia se lasa la racit.
         Smantana pentru frisca se mixeaza pana aproape se intareste.Se adauga compozitia de oua si se mixeaza in continuare.
          Pe o tava se aseaza foaia de pandispan.Se unge cu jumatate din crema.Deasupra se pune o foaie de bezea.Se pune restul de crema si se acopera cu a doua foaie de bezea.
         Ciocolata taiata marunt se pune la topit impreuna cu laptele si uleiul.Cand s-a omogenizat,se ia de pe foc si se toarna peste ultima foaie.
          Decorul ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.Se poate  opri cateva linguri de crema pentru a orna.Eu am presarat cativa fulgi decorativi din zahar.
         Dupa ce glaura s-a racit,prajitura se poate taia.Folositi un cutit bine ascutit,cu lama uda.


duminică, 27 decembrie 2015

Friptura de porc vietnamez cu portocale si sos de sampanie




                    Despre  carnea de porc vietnamez am mai vorbit,asa ca n-o sa ma repet,o sa repet doar faptul ca este o carne minunata,fara colesterol din care am facut o delicioasa friptura gustoasa si aromata.Aromata,pentru ca am gatit-o in suc de portocale si sampanie.La urma am asezonat-o cu un delicios sos de sampanie.
                    Se poate folosi si un vin alb in loc de sampanie,dar eu,cu aceasta reteta particip la provocarea "Cutia misterelor" unde ingredientul vedeta a fost sampania.Claudia Baban,gazda de luna aceasta a cutiei misterioase,a propus,pe langa ingredientul vedeta,sampania,urmatoarele ingrediente: ciocolata,ananas,portocale,lamai sau alte fructe,oua,smantana sau frisca,lapte,cacao,branza sau crema de branza,biscuiti sau piscoturi.Normal,toate aceste ingrediente te duc cu gandul la un desert delicios.De data asta nu am facut un desert,ci un fel principal.Sper sa nu se supere Claudia ca am folosit doar cateva ingrediente.



                Ingrediente:
             500gr carne de porc vietnamez,4 portocale,sare,piper,100ml sampanie.
            Sos de sampanie: 200ml sampanie,1 ling faina,sare,piper alb,supa,ulei de masline.


            Mod de preparare:
          Carnea se curata si se taie felii.Coaja portocalelor se da pe razatoare si se unge carnea cu ea.Portocalele se storc bine,iar sucul obtinut se toarna peste carne.La fel si sampania.Se condimenteaza cu sare si piper,se acopera cu un capac si se da totul la cuptor.Dupa 30 min.se descopera carnea si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.
         Pentru sosul de sampanie,se incinge uleiul si se adauga faina.Se toarna sampania cate putin,amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase.Se completeaza cu supa atat cat e nevoie pentru a avea consistenta dorita.Se potriveste de sare si piper alb.
       Am servit cu friptura,alaturi de un piure de sfecla rosie.
      Un preparat care poate fi servit cu succes in noaptea dintre ani.