Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 6 aprilie 2016

Rulada de biscuiti cu banane si fructe uscate






                      De fapt este un salam de biscuiti dar mult mai cremos.Pe langa asta,nu are rom in el deloc.Predomina aroma de banane si vanilie.Este o compozitie fina,cremoasa cu arome fructate.
                      Se poate face un sul si se servesc felii sau ,daca se lasa putin mai moale compozitia,se pot umple cu ea foi de napolitana.In ambele cazuri veti savura un desert minunat.




                      Ingrediente:
                  600gr biscuiti,250gr unt,4 banane bine coapte,200gr mix de fructe uscate,4 ling cacao,200gr nuci,150-200gr zahar pudra,esenta de vanilie.


                  Mod de preparare:
               Biscuitii se macina sau se zdrobesc.Bananele se fac piure si se adauga la biscuiti.Se adauga zaharul,cacaoa,fructele uscate si unul la temperatura camerei.Nucile se toaca grosier si se prajesc usor intr-o tava.Dupa ce s-au racit se adauga in compozitie.Se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul bine.
               Pe o folie alimentara pudrata cu zahar pudra sau cu fulgi de cocos se pune amestecul obtinut.Cu ajutorul foliei se ruleaza.Capetele se strang si se da la frigider cateva ore sau de seara pana dimineata.
               Se taie felii si se serveste alaturi de o cafea neagra.


luni, 4 aprilie 2016

Pulpa de porc cu lamaie








                        E delicioasa aceasta friptura de porc impanata cu felii de lamaie si facuta in zeama lor.Chiar daca pare ca e prea multa lamaie si carnea va lua aciditatea si acreala lamaielor,nu este asa.Zeama de lamaie fragezeste carnea si ii da o savoare deosebita.Asa este si aceasta friptura.


                       Ingrediente:
                     500gr pulpa de porc,zeama de la o lamaie,sare,piper,cimbru,rozmarin,cateva felii de lamaie,2 ling miere,100ml ulei de masline.


                   Mod de preparare:
                 Se stoarce bine o lamie.Zeama obtinuta se amesteca cu uleiul si condimentele.Se adauga carnea si se lasa sa stea in sosul format 1-2 ore.Dupa ce a trecut timpul,se scoate carnea din sos si,cu cutitul se fac mici buzunarase pe toata suprafata.In aceste buzunarase se introduc felii de lamaie.
                  Carnea se pune intr-o tava,se toarna deasupra sosul ramas si se da la cuptor.
                  Cand e aproape gata,se scoate si se unge deasupra cu cele doua linguri de miere.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
                  Se serveste cu  cartofi taranesti si salata verde.


duminică, 3 aprilie 2016

Oua daneze gratinate





                     Este un delicios aperitiv  care se poate savura in deschiderea unei mese festive,dar si ca gustare, la cina.Se fac usor si repede si sunt foarte gustoase.


                   Ingrediente:
                 10 oua,3ling unt,3ling faina,2 cesti lapte,1ling.mustar,sare,piper alb,100 gr cascaval


                Mod de preparare:
             Ouale se fierb tari,se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
             Untul se topeste la foc mic.Se adauga faina,se amesteca bine si se adauga laptele cald.Se amesteca pana sosul prinde consistenta.Se adauga mustarul,sare si piper alb,dupa gust.
            Ouale curatate se taie in doua,pe lung.Se pun intr-o tava,cu galbenusul in jos.Se toarna sosul peste ele,se rade cascaval deasupra si se dau la cuptor.
             Sunt gata cand sunt frumos rumenite deasupra.
             Se pot servi calde,dar sunt delicioase reci,cu paine calda si muraturi.

Weekend cu spor - aprilie 2016






                       Suntem deja in aprilie,adica in miezul primaverii.E luna mea,luna aniversarii mele si luna cand este randul meu sa gazduiesc provocarea Weekend cu spor,initiata de Stefania Anastasiu.
                      Minunata aceasta provocare!Mi-a placut de la inceput si imi place in continuare,fapt pentru care particip atat ca gazda,cat si ca participant in fiecare luna.
                    Regulamentul spune ca gazda lunii trebuie sa puna la dispozitia participantilor trei teme de pe blogul sau,de unde acestia isi vor alege una sau mai multe retete.Rezultatul final va fi postat pe blogul fiecareia,apoi pe grupul de pe  Facebook.Toate retetele vot fi cuprinse intr-o parada,la sfarsitul lunii.
                  Cu speranta ca va vor place retetele mele si veti participa in numar cat mai mare,va pun la dispzitie  urmatoarele teme de pe blog:
                                                                Aperitive
                                                                Fel principal
                                                                Prajituri

                  Va doresc spor la gatit si sa ne intalnim in numar cat mai mare la parada ,cum si-ar dori fiecare dintre noi!
                   Mult succes!

marți, 29 martie 2016

Pancakes din banane cu nutella





                      Mi-au ramas prin frigider cateva banane foarte coapte si am zis sa fac ceva cu ele,altfel le pierdeam.La ideia Emiliei,am facut aceste clatite atat de gustoase si aromate incat nu biruiam sa le coc,pe cum dispareau din farfurie.Sa nu mai pun faptul ca sunt din doar doua ingrediente,se fac repede,iar adaosul de Nutella le da o savoare in plus.


                      Ingrediente:
                    3banane,6 oua,nutella cam o lingura la fiecare clatita


                     Mod de preparare:
                  Bananele se zdrobesc cu o furculita pana rezulta un piure uniform.Se adauga ouale si se omogenizeaza.Nu apelati la mixer sau blender pentru ca va iesi subtire compozitia si va trebui ingrosata cu faina.
                Crema de Nutella se da un minut la microunde pentru a deveni mai fluida.
                Tigaia unsa cu putin ulei se incinge.Se pune un polonic din compozitia de banane.La mijloc se pune o lingura de nutella si se acopera cu putin aluat de clatite.Se coace pe ambele parti la foc mic deoarece sunt gata repede.
                Nu mai trebuie nici un adaos,deoarece au umplutura de ciocolata care va ramane fluida.