Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 23 mai 2015

Tort cu crema de menta si capsuni





                   E grozava combinatia menta-capsuni!A rezultat un minunat tort aromat si racoros.Imi pare rau si imi cer scuze pe aceasta cale ca fotografia nu e facuta intr-o lumina buna si nu se vede culoarea placuta a cremei de menta.Crema de capsuni din interior e spumoasa,aerata,dulce si aromata de un roz placut.Blatul galben bine vanilat aduce un plus de savoare acstui tort.


                 Ingrediente:
               Blat: 10oua,10 ling zahar,10 ling faina,5ling ulei,5ling apa,un praf sare
               Crema de capsuni:100gr capsuni,300ml smantana pentru frisca,1 plic gelatina,150gr zahar.
               Crema de menta:300ml smantana pentru frisca,1 budinca vanilie,500ml lapte,3ling zahar,o mana buna de frunze de menta,colorant verde,esenta de menta(facultativ)



               Mod de preparare:
            Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire,apoi apa.Compozitia se lasa deoparte si se bat albusurile spuma pana se intaresc.Se adauga zaharul,treptat,si se mixeaza pana se topeste tot.
            In spuma de albusuri se incorporeaza compozitia de galbenusuri.Se amesteca incet,cu o spatula,cu miscari de jos in sus.Dupa ce s-a omogenizat,se adauga faina si se amesteca la fel de incet.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand trece proba scobitorii.
             Blatul obtinut se scoate si se lasa la racit.Intre timp,se pregatesc cremele.
             Capsunii se spala,se curata si se zdrobesc cu blenderul,rezultand un piure subtire.Piureul se pune la foc cu zaharul si se fierbe pana capata o consistenta mai groasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Gelatina se pune la hidratat in putina apa.Cand piureul de capsuni s-a racorit,se adauga gelatina incalzita cateva secunde pe foc.Se omogenizeaza bine si se da la rece.
             Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa se ingroase.Se adauga compozitia de capsuni si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema consistenta.Se da la rece pana la utilizare.
            Budinca de vanilie se pune la foc cu laptele si zaharul.Se fierbe,mestecand mereu,pana se ingroasa.Cand incepe sa se ingroase,se adauga frunzele de menta,se mai lasa doua minute sa fiarba,apoi se stinge focul.Vasul cu budinca se acopera cu un capac pentru a se infuza menta.Se lasa asa pana se raceste complet,dupa cere,se scot frunzele de menta.
              Cine doreste o aroma de menta mai puternica,poate sa adauge cateva picaturi de esenta de menta.
              Smantana pentru frisca se bate pana se intareste.Se adauga budinca si se omogenizeaza.Pentru o culoare placuta,vernil,se adauga cateva fire de colorant verde.
              Blatul racit se taie in trei,pe orizontala.Una din foile obtinute se asaza pe o tava.Peste ea se intinde jumatate din crema de menta.Deasupra se intinde jumatate din crema de capsuni.Se acopera cu a doua foaie de blat,dupa care se intind cremele in aceeasi ordine.Se acopera cu ultima foaie.
              Din crema de menta se opresc cateva linguri pentru a imbraca tortul.Deasupra se decoreaza cu capsuni.
              Nu am insiropat blaturile pentru ca au fost foarte subtiri.Se pot insiropa cu sirop de la capsuni.

               Iata si o sectiune a tortului:


vineri, 22 mai 2015

Cartofi codimentati la cuptor






                         Delicioasi acesti cartofi la cuptor.Bine codimentati,taiati in evantai pentru a patrunde condimentele sunt,pe cat de aspectuosi,pe atat de gustosi.A fost alegerea  de luna aceasta la Provocarea secreta, gazduita de Claudia Vasilache.Ea mi-a repartizat blogul Mariei Udrea de unde am ales aceasta reteta.Sper sa nu se supere Maria,dar eu am adaugat cateva ingediente la acesti cartofi si au iesit minunati.



                            Ingrediente:
                          1kg cartofi,sare,piper,rozmarin,ulei de masline,cateva felii de carnati de casa,100gr branza telemea uscata.


                           Mod de preparare:
                        Cartofii se curata si se spala,apoi se taie felii,dar nu de tot.Baza cartofului ramane netaiata.Se condimenteaza cu sare,piper,rozmarin.Intre feliile de cartofi se pun feliile de carnati.Deasupra se presara un pic de branza data pe razatoare.
                        Se unge o tava cu ulei si se pun cartofii.Se stropesc si ei cu putin ulei si se dau la cuptor.Se tin la cuptor 35-40min.
                        Aroma carnatului fript va intra in feliile de cartofi dandu-le o savoare aparte.

joi, 21 mai 2015

Persil expert duo-caps




                            Extra brightness to your clothes!
              The ease of use of a product is a key ingredient of modern life. Therefore, to ease the process of washing your clothes, Persil has developed a bicameral capsule with a unique form that offers you extra brightness.
The first Persil detergent in the form of bicameral capsules provides the concise solution for a perfect wash: a powerful combination of stain removal agents in liquid form, and a formula that gives extra shine to your clothes

             

              Persil Duo-Caps could not be easier to use. All you have to do is to put a capsule of Persil Duo Caps in your washing machine tub, before adding the clothes. Upon contact with water, the capsule dissolves immediately, 100% power washing spreading directly on your clothes without leaving residue. Its formula is twice as concentrated compared to gel detergents.


                 Due to the compact size of the capsules, the Persil Duo-Caps detergent is easier to transport and more efficient packaging.
                How to use and safe deposit Duo-Caps:
The following tips help you and your family to use the product safely:
  • -          Keep out of the reach of children
  • -          Avoid contact with eyes. If the product gets into eyes rinse thoroughly with water.
  • -          Close the bag properly.
  • -          Do not puncture, tear or cut.
  • -          Do not swallow the product. If this happens, see a doctor immediately.
  • -          Use the product with dry hands.
  • -          Close the cover properly.

       Expert Persil Duo-Caps are available in the following variants: Duo-Caps, Color Duo-Caps, Duo-Caps Freshness by Silan Color and Duo-Caps Lavender Freshness
       For more information and detail about our new product go to: 
  

miercuri, 20 mai 2015

Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni






                         Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.



                       Ingrediente:
                     Blat: 8oua,8ling zahar,8ling faina,4 ling ulei,5 ling puire de capsuni,1 praf de copt,un praf sare.
                    Crema:250gr mascarpone,300ml smantana pentru frisca,100gr capsuni taiati.



                   Mod de preparare:
                Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire.Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni.Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri,amestecand usor,cu o spatula.La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus.Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace pana trece testul scobitorii.
                In timp ce se raceste blatul,se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone.Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine,iar frisca s-a intarit.Daca se foloseste smantana neandulcita,se adauga 3-4ling zahar. Capsunii se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.
                Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra.Se decoreaza cu capsuni taiati felii.
                Se da totul la rece cateva ore,apoi se portioneaza si se serveste.
                Iata o sectiune a prajiturii:


marți, 19 mai 2015

Pui umplut





                          Puiul umplut este delicios indiferent cum este preparat sau cu ce este umplut.Amestecul de baza al umpluturii poate sa difere in functie de preferinte:cartofi,paine,orez,cuscus sau carne.Noua cel mai mult ne place umplutura din paine la care adauga restul ingredientelor.Este foarte gustos si savuros,de aceea e foarte apreciat.


                    Ingrediente:
                  1 pui de 1kg-1.5kg,o jumatate de franzela,3 oua,maruntaiele de la pui:ficatul,inima,pipota,1 ceapa,500gr ciuperci,patrunjel verde,marar verde,sare,piper,rozmarin.


                 Mod de preparare:
               Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa.Dupa ce s-au racit se adauga peste paine.Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se adauga in compozitie.2oua se fierb tare si dupa ce s-au racit,se curata,se toaca marunt si se adauga la compozitie.La urma se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.Se adauga oul crud si se codimenteaza cu sare si piper.Se framanta bine amestecul si se umple puiul.
               In partile laterale,sub copane,se desprinde pielea de carne si se umple si acolo.La fel si in partea superioara,unde incepe pieptul.Puiul astfel "aranjat" se codimenteaza cu sare,piper,rozmarin,se unge cu ulei si se pune intr-o tava in care s-a pus o ceasca de apa sau supa.Se da totul la cuptor.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
              Cand puiul e frumos rumenit,iar sosul din tava a scazut,inseamna ca e gata.Se scoate din cuptor,se portioneaza si se serveste.
              Se poate servi ca atare,cu un mujdei de usturoi sau o salata.Ca garnitura,se pot servi legume.Acestea se pot pregati separat sau se pun langa pui,in tava,inainte de a-l da la cuptor.