Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 11 septembrie 2015

Tort de ciocolata cu visine






                    Pentru ca Sf.Maria este o sarbatoare mare pe care o respectam in fiecare an,m-am gandit sa fac la desert ceva festiv.Astfel,am pregatit un tort,cum altfel decat de ciocolata!Am imbinat un blat ciocolatos,moale si pufos cu un ganaj de ciocolata in care am imprastiat visine.A fost ceva foarte reusit si gustos.
                    Daca pana acuma am folosit la prajituri Green Sugar,de data asta,am zis sa incerc si la tort celebrul indulcitor.De ce Green Sugar?Pentru ca nu are in componenta materii modificate genetic si ,prin administrare indelungata,nu produce dependenta.Totodata,extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate,avand dubla actiune asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac.Cu alte cuvinte,nu actioneaza negativ asupra procesului de digestie.
                    Astfel,tortul meu a fost savurat cu placere,fara frica de dulce.


                   Ingrediente:
                  Blat:10 oua,10 ling faina,10 ling Green Sugar,5 ling apa,50 gr ciocolata amaruie,3 ling ulei,un praf sare,un praf de copt.
                 Ganaj de ciocolata:500ml smantana pentru frisca,500 gr ciocolata menaj,un borcan de 400 gr visine pentru prajituri,esenta de rom


                    Mod de preparare:
                 Mai intai se prepara blatul.Pentru aceasta,mai intai se topeste ciocolata impreuna cu uleiul.Se omogenizeaza bine si se ia de pe foc sa se racoreasca.
                 Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea.Se adauga 5 ling din ciocolata topita.Se amesteca bine,apoi se adauga apa.
                  Albusurile se bat spuma ,pana rezulta o bezea tare si aerata.Treptat,se adauga Green Sugar si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Va rezulta o spuma tare si densa.In aceasta spuma se incorporeaza amestecul de galbenusuri,amestecand incet,cu o spatula,de jos in sus.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt  si se da la cuptorul dinainte incins.Eu am folosit o forma cu diametrul de 26cm.
                   E gata cand e frumos crescuta si trece testul scobitorii.Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
                  In acest timp se pregateste ganajul de ciocolata.Intr-un vas se pune samantana pentru frisca si se tine pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.In acest moment se stinge focul si se adauga ciocolata taiata bucati.Se amesteca totul bine pana ciocolata este complet racita si s-a omogenizat cu smantana.Se amesteca in continuare pana se racoreste,apoi se da la frigider pana e complet rece.Recomand sa se pregateasca cu o zi mai devreme pentru a putea sa stea peste noapte la frigider.
                   A doua zi se scoate din frigider,se adauga esenta de rom si se mixeaza pana se deschide la culoare si devine aerata si spumoasa.La urma se adauga visinele scurse bine de zeama.
                   Blatul se taie in trei foi.Fiecare foaie se insiropeaza cu siropul de visine.Crema se imparte in mod egal intre cele trei foi.


                   Se pot opri cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul.Eu am mai batut 200gr smantana pentru frisca in care am adaugat 2 ling cacao.Cu aceasta crema am imbracat tortul.Decorul depinde de imaginatia fiecaruia.



                   
                 

duminică, 6 septembrie 2015

Pui marocan





                Am vrut sa prepar acest pui in stil asiatic si a iesit ceva cu influente marocane.Un pui rumen,fraged si foarte aromat.O imbinare placuta de arome si gusturi intr-un stil asiatic delicios.


          Ingrediente:
         500 gr carne de pui,3-4 cm ghimbir,coja de la o lamaie,1 ceapa,3-4catei de usturoi,1 ardei,2rosii,un pumn de stafide,sare,piper,coriandru,cumin,boia dulce.

         Mod de preparare:
      Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de pui la prajit.Se tin pana se rumenesc frumos pe ambele parti.Se adauga ceapa si ardeiul tocate solzisori,ghimbirul si coaja de lamaie date pe razatoare,apoi usturoiul taiat felii.Rosiile se oparesc si se decojesc,apoi se taie marunt si se adauga in mancare impreuna cu stafidele.Se potriveste de sare si piper si se codimenteaza.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.
       Se serveste alaturi de cus cus.

vineri, 4 septembrie 2015

Muffins cu ciocolata





                       Este o reteta foarte simpla si rapida si rezulta niste muffins ciocolatosi si pufosi pe care ii servesc cu drag langa o cana cu lapte,iar Emilia pur si simplu ii adora.Se fac foarte usor,astfel ca si ea ii face rapid cand are chef de ceva dulce iar mie nu-mi permite timpul .
                      Acesti muffins sunt foarte versatili,astfel ca se pot face cu sau fara cacao,cu adaos de fructe sau ciocolata,dupa ideile si preferintele fiecaruia.
                      Eu am adus un plus acestor muffins prin faptul ca am inlocuit zaharul cu indulcitorul Green Sugar.Chiar daca se traduce "zaharul verde",acest indulcitor nu are nimic in comun cu clasicul zahar de care ne ferim cu totii.Consumul de Green Sugar are reale benficii asupra oragnismului,pe langa faptul ca aduce o reala bucurie papilelor gustative.Asfel,Green Sugar mentine echilibrul glucozei din sange,stimuleaza secretia de insulina,regleaza mecanismul gastro-intestinal,scade pofta de dulce si pofta de mancare.


                      Ingrediente:
                   3 oua,1 ceasca Green Sugar,75 ml ulei,1 1/2 ceasca faina,1 praf de copt,2 ling cacao.

                     Mod de preparare:
                  Ouale se mixeaza cu Green Sugar pana se obtine o crema spunoasa,deschisa la culoare.Se adauga uleiul in fir subtie,ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Facultativ,eu am adaugat o mana de ciocolata rupta bucatele.Rezulta o compozitie asemenatoare cu cea de chec.Compozitia se imparte in formele de muffins care au fost captusite cu hartii speciale.Formele se umplu de trei sferturi,pentru a avea loc sa creasca muffinsurile.
                      Se da totul la cuptorul dinainte incins.Se tin aproximativ 30 min.Muffinsurile trebuie sa fie frumos crescute si rumenite.Sunt gata cand trec testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.



               Deasupra,se pot pudra cu zahar vanilat sau se poate face o glazura.

joi, 3 septembrie 2015

Chec cu budinca de vanilie





                     Este un chec foarte aromat si pufos.Deliciul acestui chec este budinca de vanilie din mijlocul sau.
                     Un plus al acestui chec este ca am inlocuit zaharul din reteta cu Green Sugar.Green Sugar este un indulcitor 100% natural pe baza de extract de frunze de Stevia Rebaudiana.Un plus al acestui indulcitor este faptul ca are zero indice glicemic si zero calorii.Marele avantaj este faptul ca gustul sau a fost stabilizat ceea ce face ca sa nu modifice gustul alimentelor in care este folosit,chiar daca acestea se prepara temic.


                   Ingrediente:
                6oua,400gr Green Sugar (zahar),400gr iaurt,400gr faina,1 praf de copt,coaja de la o lamaie,coaja de portocala zaharisita,
                1 budinca de vanilie dr.Oertker,500 ml lapte,2-3 ling Green Sugar.


                Mod de preparare:
              Mai intai se pregateste budinca de vanilie.Praful de budinca de fierbe cu laptele si cele 2-3 ling Green Sugar pana ce compozitia se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
              Ouale intregi se mixeaza cu Green Sugar pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema deschisa la culoare.Se adauga iaurtul si se mixeaza in continuare.Se rade coaja de lamaie,iar cea de portocala se taie marunt.Se incorporeaza in compozitia de oua si iaurt apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca cu o spatula,cu miscari lente,de jos in sus.
              Forma de guguluf se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna jumatate din compozitie,apoi,cu o lingura,se pune budinca de vanilie racita.Se va pune cu atentie,astfel incat budinca sa fie cat mai pe mijloc,sa nu ajunga la margini.Deasupra se toarna restul de aluat.
             Se da totul la cuptor pana trece proba scobitorii.
             Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.


             Arata spectaculos,pentru faptul ca in mijlocul unui miez pufos si aromat este budinca de vanilie.Doua texturi diferite intr-o felie delicioasa de chec.


miercuri, 2 septembrie 2015

Pui in sos de smantana





                   Este un preparat foarte gustos si savuros.La noi in casa este preferata carnea de pui,asa m-am gandit s-o innobilez cu un sos de smantana.Si nu cu clasicul sos cu faina,ci am lasat sa scada sosul si sa se ingroase la foc mic.Rezultatul este o mancare cu un gust deosebit.


                  Ingrediente:
                500gr carne de pui,1 ceapa,2 ardei rosii,1ling ulei de msline,200ml smantana,sare,piper


                 Mod de preparare:
               Carnea de pui se taie bucati mai mari.Eu am folosit pulpele,pe care le-am taiat in jumatati.Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc bucatile de carne.Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos dupa care se scot pe o farfurie.
               Uleiul folosit se toarna intr-o cratita,se incinge si se caleste ceapa si ardeii taiati fideluta.Se adauga carnea si se lasa sa fiarba inabusit.Se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.Cand carnea e aproape gata,se adauga smantana.Se da totul la foc mic si se lasa sa fiarba incet,pana sosul scade si are consistenta dorita.
                 Se serveste simplu sau cu garnitura de orez sau mamaliguta.