Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 29 martie 2016

Pancakes din banane cu nutella





                      Mi-au ramas prin frigider cateva banane foarte coapte si am zis sa fac ceva cu ele,altfel le pierdeam.La ideia Emiliei,am facut aceste clatite atat de gustoase si aromate incat nu biruiam sa le coc,pe cum dispareau din farfurie.Sa nu mai pun faptul ca sunt din doar doua ingrediente,se fac repede,iar adaosul de Nutella le da o savoare in plus.


                      Ingrediente:
                    3banane,6 oua,nutella cam o lingura la fiecare clatita


                     Mod de preparare:
                  Bananele se zdrobesc cu o furculita pana rezulta un piure uniform.Se adauga ouale si se omogenizeaza.Nu apelati la mixer sau blender pentru ca va iesi subtire compozitia si va trebui ingrosata cu faina.
                Crema de Nutella se da un minut la microunde pentru a deveni mai fluida.
                Tigaia unsa cu putin ulei se incinge.Se pune un polonic din compozitia de banane.La mijloc se pune o lingura de nutella si se acopera cu putin aluat de clatite.Se coace pe ambele parti la foc mic deoarece sunt gata repede.
                Nu mai trebuie nici un adaos,deoarece au umplutura de ciocolata care va ramane fluida.

luni, 28 martie 2016

Piept de rata cu fistic in lapte de cocos





                    Pentru ca nu-mi place sa ma abat de la reguli,n-o voi face nici in cadrul provocarii Mistery box challenge.Cristina Iuliana Pana,gazda provocarii de luna aceasta,a propus ca ingrediente:alliaceae (ceapa verde,usturoi verde,leurda chives,ceapa galbena,rosie,alba),salate de sezon (verde,roma,valeriana,rucola,andive,spanac,untisor),ridichi,tuberculi (cartofi rosii,albi,violeti,dulci,napi),radacinoase,carne de iepure/rata,oua,faina,lactate,citrice (limete,lamaie,portocale,grapefruit,pomelo,sweetie),vedeta fiind fisticul.
                 Cu Muschiul umplut cu spanac,in crusta de fistic nu m-am incadrat in totalitate in provocare,deoarece am folosit carne de porc in locul celei de iepure/rata.Weekendul acesta am reusit sa achizitionez o rata,asa ca repede am trecut la treaba.




                Ingrediente:
            500-700 gr piept de rata,3ling fistic maruntit,3ling.fulgi de cocos,250ml lapte de cocos,3-4 foi de dafin,1 lingurita cardamom,aprox,5 cm ghimbir,2-3 catei de usturoi,1 lingurita coriandru,1 lingurita chilli,ulei de masline.


                  Mod de preparare:
              Fisticul si fulgii de cocos se prajesc usor intr-o tigaie.Se ia de pe foc si se adauga laptele de cocos,chilli si coriandru.
             Pieptul de rata se taie cuburi si se rumeneste in uleiul incins.Se adauga foile de dafin,cardamomul,usturoiul pisat si ghimbirul dat pe razatoare.Se lasa sa fiarba inabusit in sosul format,pana carnea se fragezeste.Se adauga sosul din lapte de cocos cu fistic si se mai lasa sa fiarba pana carnea e bine gatita.Daca sosul e prea gros,se poate subtia cu un pic se zeama de carne.
           E foarte gustos servit cu orez,alaturi de o salata verde.


joi, 24 martie 2016

Muschi umplut cu spanac,in crusta de fistic







                 Este un delicios preparat care ar trona cu cinste pe orice platou cu aperitive.L-am pregatit ca raspuns la provocarea Cristinei Iuliana Pana,gazda de luna aceasta a provocarii Mistery box challenge.Ea a pus in cutia misterioasa urmatoarele ingrediente:alliaceae (ceapa verde,usturoi verde,leurda,chives),salate de sezon (verde,roma,rucola,valeriana,andive,spanac,untisor) ridichi,tuberculi (cartofi,rosii,albi,violet,dulci,napi),radacinoase,carne de iepure/rata,oua,faina,lactate,citrice (limete,lamai,portocale grapefruit,pomelo sweetie).Ingredientul vedeta a fost fisticul.
                    Da,Crisule,ne-ai deschis si apetitul si interesul.Este o lista generoasa si interesanta.Singurul meu regret este ca nu am gasit nici carne de rata,nici de iepure.Initial am vrut sa fac un piept de rata umplut,dar cum acesta a lipsit,am umplut un muschi de porc cu spanac si i-am facut o crusta de fistic.A iesit ceva minunat,delicios.



                 Ingrediente:
             500gr muschi de porc sau piept de rata,500gr spanac,1ou,usturoi,sare,piper,fistic maruntit,2-3 felii de paine.

              Mod de preparare:
            Carnea se sterge bine cu un servet absorbant.Cu un cutit se face o crestatura chiar la mijloc,pe lungimea muschiului.Se rasuceste cutitul pentru ca gaura sa se largeasca,dar cu atentie sa nu strapungeti muschiul.
            Spanacul se spala bine si se toaca marunt,apoi se trage la tigaie pana scade toata apa.Se condimenteaza cu usturoi,sare si piper.Feliile de paine se inmoaie in putin lapte,apoi se storc bine si se adauga peste spanacul racit.Se adauga un ou si se mai condimenteaza daca e cazul.Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza.
          Cu o lingurita se ia din amestecul format si se umple muschiul.La exterior carnea se condimenteaza cu sare si piper.Se unge cu ulei si se da prin fistic maruntit.Se infasoara strans in folie de aluminiu,se pune intr-o tigaie cu putina apa si se da la cuptor.Dupa o ora se desface din folie si se mai da la cuptor pana se rumeneste frumos.
           Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se taie felii si se serveste cu felii de ridichi rosii.


duminică, 20 martie 2016

Chec cu banane,nuci si ciocolata






                    Este un chec minunat,umed,ciocolatos,aromat.L-ai manca fara sa te mai opresti.Multumesc Lulu pentru inspiratie!E un deliciu.A trebuit sa mai fac o portie si tot nu a ajuns.
                   Prietena mea Lulu este gazda provocarii Weekend cu spor,provocare initiata de Stefania Anastasiu.Lulu ne-a pus la dispozitie urmatoarele teme de pe blogul sau:Dulciuri cu fructe,Preparate de post,Aperitive.Din multitudinea de retete care mai de care mai apetisante,am ales acest Chec cu banane nuci si ciocolata care a fost deliciul acestui weekend spornic.



                  Ingrediente:
               2 cani faina,1/2 cana lapte,1 cana cu zahar,4 banane,100gr ciocolata,100gr nuci ,120+50gr unt,2 oua,1 lingurita scortisoara,zahar vanilat,1 praf de copt.

                Mod de preparare:
            Untul se amesteca cu zaharul.Se adauga pe rand ouale,apoi se incorporeaza bananele facute piure cu o furculita.Se adauga laptele si vanilia.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt putin cate putin.
             Ciocolata se taie cuburi,iar nucile se toaca grosier.Se topeste 50 gr unt si se lasa la racit.Ciocolata,nucile si scortisoara se amesteca cu untul racit.
             Intr-o forma de chec se toarna jumatate din aluat.Deasupra se toarna 2/3 din compozitia de ciocolata si nuci,apoi restul de aluat.Se trece cu o furculita prin toata compozitia,iar deasupra se pune restul de  ciocolata si nuci.
            Se da la cuptor 50 min.Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca.Rece,se scoate din tava,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza.
            E delicios alaturi de o cana cu lapte.


           

joi, 17 martie 2016

Fried pickles





                      Cine ar fi crezut ca muraturile prajite pot avea un gust atat de bun?
                      Crocante la exterior,cu interior umed,si usor picante,au fost o revelatie.Merg de minune servite ca aperitiv,alaturi de un sos de iaurt.
                      Se pot face din bucati asortate de muraturi  sau doar un singur fel.Eu am facut din castraveti murati.




                        Ingrediente:
                    Castraveti murati,2 oua,200 gr pesmet sau faina de malai,200 gr faina,1 cana lapte,sare,piper,ulei pentru prajit

                      Mod de preparare:
                   Castravetii murati se taie felii mai groase,cam de 1 cm si se pun intr-o sita,la scurs.Se lasa astfel 10-15 min.Intr-un bol se bat ouale impreuna cu laptele,sarea si piperul.
                   Feliile de castravete se dau prin faina,ou,apoi prin pesmet sau faina de malai.Se pun pe un platou si se dau la frigider 10-15 min pentru a se lipi aluatul de castraveti.
                    Se scot si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii.Se scot pe servete absorbante pentru a absorbi surplusul de grasime.



                   Se servesc calzi cu un sos de iaurt usor picant.La fel de buni sunt si reci,alaturi de acelasi sos.