Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 6 mai 2018

Coaste de porc glazurate cu gem de ardei iuti







                    Coastele de porc musai sa fie fragede,suculente si lipicioase.Pentru aceasta,le-am gatit in bere neagra,iar la final,mierea cu care se ung de obicei am inlocuit-o cu gem de ardei iuti.A iesit o friptura aromata si picanta asa cum mi-am dorit.Gustul e inegalabil,musai sa incercati si voi.


                     Ingrediente:

                 1 kg coaste de porc,300 ml bere neagra,cimbru,sare,piper,4 ling gem de ardei iuti


                    Mod de preparare:

                Coastele se taie felii si se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.Se pun intr-o tava si se toarna berea deasupra.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor,la foc mic.Se tin astfel 2 ore dupa care se ia folia jos si se ung din belsug cu gemul de ardei iuti.Se da din nou la cuptor,fara folie,pana se rumenesc frumos.
                 Se servesc cu garnitura de legume sau piure de cartofi si salata de sezon.


             

sâmbătă, 28 aprilie 2018

Chec din albusuri cu bombonele,nuci,alune si fructe uscate








                     E  "Weekend cu spor", Cristina Iuliana Pana,gazda acestei luni,ne-a dat trei teme frumoase pentru a ne inspira: Aperitive,Fel principal,Dulciuri.Fiind adepta dulciurilor,normal ca am ales aceasta categorie,din care am facut acest Chec din albusuri cu alune, merisoare,stafide si bombonele.Am personalizat putin reteta,dar e pe aproape,sper sa nu se supere Cristina.



                     Ingrediente:

                 10 albusuri,10 ling zahar,10 ling faina,5 ling ulei,esenta de vanilie,1 praf de copt, 200 gr de fructe uscate: stafide,merisoare,nuci,arahide,alune,kiwi.

                      Mod de preparare:

                Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,apoi se adauga,treptat,zaharul batand in continuare pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.
                 Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se amesteca incet pana se incorporeaza.
                 Eu nu am macinat arahidele si nucile,cum zice Cris,ci le-am tocat grosier cu un cutit.Se amesteca cu fructele uscate si se presara peste albusuri,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca usor,cu o spatula,cu miscari lente,de jos in sus.La urma se adauga in compozitie si bombonelele colorate.Eu am pus doar cateva,am pastrat pentru deasupra.
                 Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se poate folosi,dupa preferinta,tava dreptunghiulara,tavi lungi de chec sau forma de guguluf.Deasupra se presara bombonele colorate.
                 Se da la cuptor 30 -40 min.pana trece proba scobitorii.


                Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.Cand e rece,se portioneaza.
                Simplu,fara glazura,fara zahar pudra.



marți, 24 aprilie 2018

Rulada aperitiv cu pasta de rosii si crema de branza





                    Este o rulada foarte aspectuoasa si cu un gust deosebit.Va face fata cu succes pe orice platou cu aperitive,indiferent de ocazie.Dar nu numai la ocazii speciale se poate pregati.Este delicioasa si ca gustare sau merge perfect la pachet,mai ales ca se face usor si repede.


                     Ingrediente:

                 Foaia de rulada: 3 oua,3 ling faina,4 ling pasta de tomate,40ml ulei,1 praf de copt,sare,piper
                 Crema de branza: 250 gr branza de vaci,3 ling smantana,sare,piper,chimen


                    Mod de preparare:

                Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se bat spuma tare,cu sarea.Galbenusurile se freaca cu putina sare si piper,se adauga uleiul treptat,ca la maioneza,apoi pasta de tomate.Se amesteca totul bine se se adauga la albusurile batute spuma.Dupa ce s-au incorporat,se adauga faina si praful de copt.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava dreptunghiulara mai mare,tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul incins pana trece proba scobitorii.
                Se scoate,se rastoarna pe un servet umed si se ruleaza strans.Se tine asa pana se raceste.
                In aceste timp se pregateste crema.Branza se amesteca cu smantana pana devine cremoasa.Se adauga sare,piper si chimen si se amesteca bine.Cu aceasta crema se umple rulada.Se da la rece cateva ore,apoi se portineaza.


vineri, 23 martie 2018

Tort alb






                  I-am spus tort alb pentru ca si blatul si crema sunt albe.Pentru un plus de culoare,am adaugat in compozitia de blat ornamente colorate.Probabil nu am ales cele mai bune ornamente pentru ca au dat culoare blatului doar cele verzi si albastre.Restul s-au decolorat fara efect.Din aceasta cauza am fost un pic dezamagita.L-am umplut cu un ganaj de ciocolata alba,astfel ca gustul a compensat esecul de la blat.
                  Eu am avut nevoie de un tort mare,dar puteti reduce cantitatile proportional.




                  Ingrediente:

             Blat : 10 oua,10 ling zahar,10 ling faina,100 gr ornamente colorate
            Crema: 500 gr ciocolata alba,400 gr frisca,esenta de migdale
            Glazura: 200 gr ciocolata alba,100 ml frisca
            Sirop: 100 ml apa,4 ling zahar,esenta de migdale

                Mod de preparare:

           Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat  cu un varf de sare pana rezulta o spuma tare,aerata si pufoasa.Se dauga treptat zaharul,mixand in continuare pana e complet topit.La spuma obtinuta se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o lingura.La urma se incorporeaza faina si bomboanele colorate cu miscari incete,de jos in sus.Compozitia se toarna in forma de tort cu diametrul de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor,incins in prealabil. Se coace pana,daca se inteapa cu scobitoarea,aceasta iese curata.Blatul se lasa la racit pe un gratar.
           In acest timp se face crema.Frisca se pune la foc si se tine pana in momentul cand incepe sa fiarba.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati.Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si compozitia se omogenizeaza.Se da totul la frigider pentru cateva ore.Aceasta compozitie se poate pregati si cu o zi inainte.Se scoate din frigider,se adauga esenta de migdale si se mixeaza pana ii creste volumul si devine o crema aerata.
           Blatul se taie in trei,pe orizontala.Se pregateste siropul punand la fiert apa cu zaharul pana se topeste.Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.Se lasa la racit,apoi se insiropeaza cele trei foi.
           Acestea se umplu cu crema obtinuta.Se opresc 4 ling de crema pentru a imbraca tortul pe lateral.
          Pentru glazura,se pune frisca la foc pana incepe sa clocoteasca.Se ia de pe foc si se dauga ciocolata rupta bucati.Se amesteca bine si se da la rece pana incepe sa se ingroase.Cand devine ca o smantana groasa se toarna peste tort.Se uniformizeaza,iar deasupra se presara ornamente colorate.Se da totul la frigider pana in momentul servirii.

miercuri, 21 martie 2018

Churros






                  Demult am vrut sa fac aceste churros,dar mereu le-a sarit randul.Acum m-a provocat Lulu, ca gazda a provocarii Weekend cu spor.Le voi repeta pentru ca se fac usor si repede,deci sunt alternativa ideala pentru un desert rapid,intr-o seara cand aveti chef de ceva dulce.
                  Mama facea acesti churros din acelasi aluat,doar ca il punea la prajit cu lingurita si ii spunea gogosi pripite.
                  Am facut si eu aceeasi greseala ca si Lulu : le-am facut mai groase.Trebuie sa fie subtiri,penru a fi crocante,mai ales ca ele cresc destul de mult la prajit.


         
                     Ingrediente:

                 1,5 cana apa,1 cana faina,1 praf de copt,1 ling zahar,1 zahar vanilat,1 vf sare,ulei.

                     Mod de preparare:

                 Intr-o craticioara se pune la foc apa cu 2 ling ulei,sarea si zaharul.Cand zaharul s-a topit si apa clocoteste se adauga ,dintr-o data,faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh.
                 Uleiul se pune la incins intr-o tigaie.Cu ajutorul poshului se formeaza baghete direct in uleiul incins.Se coc pe ambele parti,la foc mic.Se scot pe servete absorbante.
                  Se servesc atat calde cat si reci,pudrate cu zahar vanilat sau zahar cu scortisoara.Nepudrate,se servesc cu sos de ciocolata.