Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 septembrie 2015

Mancare picanta de varza dulce cu carne de miel





                      In aceasta perioada e sezonul recoltatului strugrilor,surechiul,cum se spune pe la noi.Tot la noi,e obiceiul ca de surechi sa se gateasca la culegatori varza dulce cu carne de miel.Batal mai bine spus,ca e cam tarziu pentru miei.Am cules si noi strugurii din gradina,nu au fost foarte multi pentru ca via e tanara.


                  Am facut aceasta mancare ca o tocanita,cu mult usturoi.Si pentru ca,cu aceasta mancare particip la provocarea Mistery box challenge a carei initiatoare este Cerasela Badr El-Din,,pe langa usturoi,am adugat mult ardei iute.De ce? Pentru ca ne plac mancarurile picante,iar luna aceasta,gazda provocarii este Cristina Iuliana Pana.Ea a pus in cutie urmatoarele ingrediente:oua,lapte,smantana,branza,legume,fructe,carne,cacao,ciocolata,iar ingredientul vedeta este ardeiul iute.

              Ingrediente:
           1 kg carne de miel,2 cepe mari,o capatana usturoi,1 ling untura,2 verze potrivit de mari,2 ardei grasi rosii,4 ardei iuti,2 rosii,sare,piper,boia,cimbru.


             Mod de preparare:
          Varza se curata si se toaca marunt.Se pune intr-un vas si se adauga sare.
          Carnea se spala si se taie cuburi.Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-un vas se pune untura la incins,Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida,Se adauga usturoiul tocat marunt si carnea.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga ardeii grasi si ardeii iuti taiati fasii subtiri..Rosiile se oparesc,se curata de pielita si se toaca marunt.Se adauga peste carne si se lasa sa fiarba.Varza se stoarce de zeama si se adauga peste carne.Se potriveste de sare si piper si se codimenteaza cu boia si cimbru.Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic.
           Cand carnea incepe sa se inmoaie,se ia vasul de pe foc si,fara capac,se da la cuptor.Se lasa pana scade suficient.Timpul de sedere la cuptor variaza in functie de cat de scazuta doriti mancarea.
           Se serveste cu smantana si ardei iute.

       

marți, 29 septembrie 2015

Strudel cu branza si stafide




                     Strudelul este desertul traditional austriac.Este foarte raspandit si la noi,mai ales ca nu e greu de facut.Mai complicata este tehnica intinderii aluatului,care se zice ca trebuie sa fie atat de subtire, incat sa poti citi ziarul prin foaia de aluat..Dar cu putina rabdare,sigur veti reusi.Pentru cine nu are destula rabdare sau timp pentru a face aluatul,poate folosi foi gata facute din comert,iar pentru cine are rabdare,i se va parea mai usor de facut,urmand pasii aratati la Placinta intinsa cu dovleac.
                      Branza de vaci am indulcit-o cu Green Sugar,indulcitorul din surse naturale cu zero calorii si fara indice glicemic.Nu contine carbohidrati,deci este ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca sau care trebuie sa-si controleze nivelul de glucoza din sange.


                      Ingrediente:
                    1 pachet foi de placinta,4 oua,300gr Green Sugar sau zahar,500 gr branza de vaci,100gr stafide,coaja de lamaie,ulei pentru uns foile,3 ling smantana.


                     Mod de preparare:
                   Mai intai se pregateste umplutura.Branza de amesteca cu 3 oua, Green Sugar sau zahar ,coaja de lamaie,si stafidele pana rezulta o compozitie cremoasa.
                    Pe un servet curat se presara faina si se intinde foaia de placinta.Se unge cu ulei si,pe una din marginile lungi,se asaza branza.Cu ajutorul prosopului se ruleaza.Se intinde o alta foaie si se repeta operatia pana se epuizeaza toate foile.
                    Rulourile se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Din smantana,oul ramas,si doua linguri de Green Sugar se face un sos care se toarna peste strudele.Se da totul la cuptor pana se rumenesc frumos.

duminică, 27 septembrie 2015

Negresa cu unt de arahide





                     Este o delicioasa negresa pufoasa,umeda si ciocolatoasa careia i-am adaugat unt de arahide.Combinatia ciocolata -  unt de arahide e minunata!Trebuie s-o incercati.
                     Eu am adaugat untul de arahide simplu,in compozitie.Cine doreste,poate sa indulceasca putin untul,frecandu-l cu 1-2 ling.de zahar pudra.Mie mi-a placut contrastul dintre gustul putin sarat al untului de arahide si dulcele negresei.


                     Ingrediente:
                   300gr ciocolata,300gr unt,200gr zahar,300gr faina,6 oua,esenta de vanilie,un praf de copt,200gr unt de arahide.

                    Mod de preparare:
                  Untul si ciocolata de topesc la bain marie.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se amesteca bine apoi se incorporeaza ouale,pe rand,unul cate unul.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se pun gramajoare mici de unt de arahide.Se da totul la cuptor.Nu se lasa mai mult de 20 min,pentru ca negresa sa iasa umeda.Totusi,inainte de a o scoate,faceti proba scobitorii.
                  Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.

vineri, 25 septembrie 2015

Ciuperci pane





                   E sezonul ciupercilor si trebuie sa profitam din plin.Pe langa zacusca de ciuperci,pe care am facut-o cu ciuperci champignon,am pregatit si aceste ciuperci pane din ciuperci de padure.Ciuperci cu palaria mare si carnoasa de ti-e mai mare dragul sa le pregatesti si sa le savurezi.



                   De la ciupercile de padure se folosesc doar palariile pentru pane.Din codite se face o delicioasa tocanita.Ciupercile se curata si se clatesc in apa rece.Se inmoaie in lapte,apoi se dau prin faina,ou batut in care s-a adaugat sare si piper dupa gust si,cine vrea,le poate da si prin pesmet.
                    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se prajesc ciupercile la foc iute.Se tin 2-3 minute pe o parte,apoi se intorc si se mai tin 2-3 minute.Se scot pe servete absorbante pentru a absoarbe surplusul de grasime.
                      Se servesc,calde cu diferite sosuri:de marar,de usturoi,de iaurt sau smantana.

miercuri, 23 septembrie 2015

Cafea neagra turceasca






                    Cafeaua,bautura miraculoasa de care nu ne putem desparti are originile intr-o regiune din Etiopia numita Kaffa.La inceput,era considerata aliment,nu bautura.Datorita proprietatilor sale,s-a raspandit rapid in treaga lume,astazi fiind produsa in peste 50 de tari de pe glob.
                      Multi o considera un viciu si ar dori sa renunte la ea pentru ca favorizeaza aparitia celulitei,ingalbeneste dintii,creste tensiunea arteriala.Cu toate acestea,cafeaua are multe beneficii,fiind un adevarat aliat al sanatatii.Astfel datorita consumului de cafea scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare,calmeaza durerile de cap,bauta in doze mici,te tine atent si activ pe tot parcursul zilei.Totodata,cafeaua contine multe fibre si antioxidanti absolut necesari sanatatii noastre.Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati de mica lor placere,dar nici sa nu exagereze.
                          Si pentru ca o cafea e atat de benfica organismului,de ce sa nu o indulcim cu cel mai sanatos indulcitor,Green Sugar.Cand spun Green Sugar,spun zero calorii,zero indice glicemic.Este alternativa cea mai santoasa in raport cu zaharul sau alti indulcitori. Green Sugar se gaseste si sub forma de stick sau sub forma de comprimate,variante ideale langa cafea sau ceai.


                       Cafeaua turceasca se face in ibric,pe foc.Adevarata cafea turceaca se face pe spuza de carbuni.
                       Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce,se socoteste o lingurita de cafea si un stick de Green Sugar,de fiecare ceasca.
                       Intr-un ibric potrivit de mare se pune Green Sugar si cafeaua si atatea cesti de apa cate cafele vrem sa facem.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba.Se lasa sa dea cateva clocote,pana se face caimacul.Se amesteca usor,sa nu dea in foc.Se ia caimacul cu lingurita si se pune in cesti.Cand cafeaua este fiarta,se ia de pe foc si se taorna deasupra cateva picaturi de apa rece.Se lasa sa stea asa doua minute,sa se limpezeasca apoi se toarna in cesti si se serveste fierbinte.