Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 24 februarie 2016

Salata de penne cu ton





                Va prezint o salata foarte gustoasa,usor de facut,dar foarte versatila.Pastele fainoase pot varia de la penne la orice forma va place si va atrage.La fel si ingredientele pot varia  dupa gustul si imaginatia fiecaruia.Orice ati folosi,va garantez reusita acestei salate.


                 Ingrediente:
             500gr paste fainoase(penne),2 conserve de 150 gr de ton in ulei,1 conserva mica de porumb dulce(200gr),4 oua,un pumn de mazare boabe,sare,zeama de lamaie,ulei


                Mod de preparare:
              Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.Se scurg si se lasa sa se raceasca.Trei oua se fierb tari.La fel se fierbe si mazarea si se scurge de apa.
              Din al patrulea ou se face o maioneza la care se adauga si uleiul scurs din conservele de ton.La urma se adauga zeama de lamaie,in functie de cat de acra dorim sa fie maioneza.
              Pastele se amesteca cu tonul,porumbul scurs si mazarea verde.Se adauga ouale curatate si taiate rondele si maioneza.Se potriveste de acru si de sare si se amesteca totul usor,sa nu se zdrobeasca ouale si tonul.
              Se da totul la frigider pentru o ora pentru a se patrunde aromele,apoi se serveste.


luni, 22 februarie 2016

Briose cu visine si ciocolata






                      Minunate aceste briose cu ciocolata si visine!Le-am facut de Valentines day asa ca,le-am decorat cu inimioare albe si roz.Briosele ciocolatoase,umede,la mijloc cu cate o visina,le-am glasat cu un ganaj de ciocolata.Si cum se apropie Dragobetele,le recomand cu caldura.


                        Ingrediente:
                   Briose:6 oua,200 gr zahar,150 ml lapte,100ml ulei,50 gr ciocolata,150 gr faina,50 gr cacao,un praf sare,esenta de vanilie,praf de copt.
                   Ganaj de ciocolata: 200ml frisca,200 gr ciocolata menaj



                      Mod de preparare:
                   Intr-un bol se bat ouale cu sarea si zaharul.Se adauga ciocolata rasa,laptele,uleiul,vanilia.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
                   Formele pentru briose se tapeteaza cu hartiute,apoi se toarna copozitia.Se pune putin pe fundul fiecarei forme,se adauga o visina din compot,fara sambure si scursa bine de zeama,apoi se umplu formele pe trei sferturi,pentru a avea loc sa creasca.Se da totul la cuptorul dinainte incins.
                   Sunt gata cand sunt frumos crescute,iar daca le intepam cu o scobitoare,aceasta iese curata.Briosele se scot din forme si se lasa sa se raceasca complet.
                  Intre timp,se pregateste ganajul de ciocolata.Frisca se pune la foc pana incepe sa fiarba.In acest moment se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata.Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca,apoi se tine o ora la frigider.Se scoate si se mixeaza bine pana incepe sa creasca in volum si sa se deschida la culoare.
                  Se decoreaza briosele apoi se dau la rece pana in momentul servirii.


duminică, 21 februarie 2016

Friptura de porc la cuptor





                       Minunata aceasta friptura de porc scaldata in vin si ierburi aromate si apoi lasata in cuptor sa se odihneasca.
                       Cu aceasta reteta raspund provocarii lansata de Stefania Anastasiu.Luna aceasta ea este gazada provocarii Weekend cu spor si ne-a dat ca teme: Aperitive,Retete cu carne de porc si Prajituri de pe blogul sau, Stefy harnicuta.Intr-adevar,e foarte harnica Stefy,se poate vedea pe blogul sau plin de retete minunate,care mai de care mai tentanta si mai apetisanta.Alegerea nu a fost usoara,dar in final m-am oprit la aceasta friptura de porc care mi-a placut in mod deosebit.



                    Ingrediente;
                 1kg carne de porc (pulpa am folosit),2-3ling.ulei,1 ceasca cu vin,3-4 foi de dafin,condimente.Stefi a spus de care va plac.Eu am folosit:sare,piper,cimbru,usturoi,salvie,chimen.


                 Mod de preparare:
            Carnea se taie felii si se sterge bine cu un servet absorbant.Intr-un castron se amesteca toate condimentele si se trec feliile de carne prin acest amestec.Se lasa sa stea cel putin o ora astfel,sa se patrunda aromele,apoi carnea se pune intr-un vas in care se pune putin ulei.Se toarna vinul deasupra si se da la cuptor.Se tine pana carnea este frumos rumenita,iar sosul a scazut.
            Se serveste cu piure de cartofi,orez sau garnitura de legume.Eu am facut un piure de sfecla rosie.



             

miercuri, 17 februarie 2016

Pui cu ananas






                         Delicioasa aceasta mancarica din piept de pui cu ananas.Foarte gustoasa si aromata merge de minune alaturi de un pilaf de orez cu turmeric.Eu nu am mai apucat sa fac pilaful,ca mancarica a disparut,noroc ca am reusit sa mai fac o poza.
                        Cu aceasta mancarica particip la provocarea Mistery box challenge,a carei initiatoare este Cerasela Badr El-Din.Luna aceasta gazda este Anca Ban Roman.Pe langa ingredientele permise,ea a mai propus pentru provocare : carne de pasare,lapte/iaurt,branza/crema de branza,oua,ciocolata,orez,vin,citrice,radacinoase (morcov,patrunjel,telina,sfecla),iar ca vedeta,ananasul.



                       Ingrediente:
                   500gr piept de pui,1 conserva de ananas taiat cuburi,100ml vin alb,100ml sos soia,2 ling,miere,un praf de ghimbir,2ling.ulei de masline.


                     Mod de preparare:
                Pieptul de pui se taie cuburi,iar ananasul se scurge de zeama.
                Intr-o craticioara se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de pui.Se prajeste pana incepe sa se rumeneasca.Se stinge cu vinul si,cand incepe sa clocoteasca,se adauga ananasul.Se condimenteaza cu parful de ghimbir,se adauga sosul de soia si mierea si se lasa sa fiarba la foc mic,pana scade sosul.
                 Cand carnea s-a fragezit si sosul e destul de scazut,mancarea e gata.Se ia de pe foc si se serveste alaturi de un pilaf de orez.

                 Mancarea e mult mai delicioasa cu ananas proaspat.Eu nu am gasit,asa ca am recurs la conserva.

joi, 11 februarie 2016

Taste cu plimez




                         Linistit pot sa-l numesc desertul copilariei.Este desertul traditional,mostenit din mosi,stramosi.Mama il facea des si imi placea tare mult,asa ca m-am gandit ca nu trebuie sa-mi privez familia de un asemena desert.Sunt delicioase umplute cu branza dulce de vaca,dar umplute cu magiun de prune sau plimez cum se spune pe aici,sunt o nebunie.


                     Ingrediente;

                500gr faina,1 ou,un praf sare,200ml apa,200gr pesmet,2-3ling.zahar tos,un borcan de 400ml cu magiun de prune.


                Mod de preparare:
            Din faina,apa,ou,sare se framanta un aluat elastic,nelipicios,mai tare.Se lasa sa se odihneasca 15 min.dupa care se intinde int-o foaie subtire.Pe jumatate diun foaie se pun ,cu lingurita,gramajoare de magiun.Se acopera cu cealalta jumatate de foaie.Spatiul dintre gramajoarele de magiun se preseaza bine cu degetele,pentru ca foile sa se lipeasca.Se decupeaza coltunasii cu un cutit sau,cu un pahar.
           Intr-o oala se pune apa la fiert cu un pic de sare.Cand apa incepe sa clocoteasca se pun,pe rand,coltunasii.E recomandat sa nu se puna toti odata pentru a nu se lipi sau rupe.Din momentul cand se ridica la suprafata,se mai lasa maxim 10 min.sa fiarba.
           Pesmetul se pregateste dinainte.Se pune sa se prajeasca in putin ulei.In momentul cand incepe sa se rumeneasca se opreste focul si se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu zahar.
           Coltunasii se scurg bine de apa si se tavalesc prin amestecul de pesmet si zahar.
           Se servesc ca atare sau cu o lingura de smantana.