Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 17 aprilie 2016

Tort curcubeu cu coloranti naturali





                        Este prima data cand de ziua mea nu imi fac eu tortul.A fost o mare si placuta surpriza cand am sosit acasa marti seara si Emilia m-a asteptat cu acest minunat tort.E incepatoare in ale bucatariei si niciodata nu am insistat sa pregateasca ceva,dar,se pare,ca pasiunea se mosteneste.A pregatit acest tort singura,fara nici un ajutor.Este un tort la care e mult de munca,cere multa migala si rabdare.Am fost placut impresionata de gestul sau.Nu pot sa spun decat: Multumesc,Emi si te pup dulce!
                     Dupa cum ii spune si numele,este un tort cu sapte blaturi umede,fiecare avand o alta culoare reprezentand culorile curcubeului..Colorarea blaturilor se face numai cu ingrediente 100% naturale.Aceste blaturi sunt umplute cu o crema fina de nuci si sunt imbracate intr-o glazura de frisca.




                  Ingrediente:
           Blat: 250 gr faina,250gr zahar,100 gr unt,2 albusuri,400ml lapte,150ml iaurt,o ling.bicarbonat,esenta de vanilie,o ling si jumatate ulei.
          Pentru culori:Rosu - Se face 1ling suc de sfecla rosie
                                Portocaliu - Se face 1 ling suc de morcovi
                                Galben - Un galbenus de ou sau o lingurita de turmeric
                                Verde - O ling piure de  sapanac
                                Albastru - 2 ling suc de mure
                                Indigo - 2 ling..afine pasate
                                Violet - o ling.suc de visine
           Crema:400gr zahar pudra,100ml lapte,400gr unt,esenta de vanilie,200gr nuci macinate
          Glazura: 200gr frisca.esenta de vanilie 2 ling zahar pudra


                 Mod de preparare:
           Se face o singura compozitie de blat,care se va imparti in sapte pentru a le colora si a obtine sapte foi.
         Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.Se incorporeaza laptele si iaurtul alternativ cu faina.La urma se adauga vanilia si albusurile batute spuma.
            Cu un polonic se imparte compozitia in sapte parti egale,punandu-le in boluri separate.In fiecare se adauga cate o nuanta din "vopseaua" naturala pregatita dinainte.Cantitatile de colorant pot sa difere in functie de intensitatea culorii pe care vreti s-o obtineti.
            Daca compozitia se prea ingroasa sau se subtiaza prea tare din cauza colorantilor,se poate regla consistenta adaugand lapte sau faina dupa caz.


            Fiecare foaie se coace separat,in forma de tort unsa si tapetata cu faina.Sunt gata cand scobitoarea iese curata cand se inteapa blatul.Blaturile se scot si se lasa la racit.Vor avea o consistenta umeda,asa ca nu trebuie insiropate.


              Intre timp se pragateste crema.Untul se freaca bine cu zaharul pana se topeste complet.Se adauga laptele si esenta de vanilie amestecand in continuare.La urma se incorporeaza nucile macinate.
               Blaturile se aranjeaza in ordinea culorilor curcubeului,adica:rosu,portocaliu,galben,verde albastru.indigo,violet..
                Pe un platou se pune o foaie de blat,se unge cu crema,desupra se pune urmatoarea foaie si se continua tot asa cu restul foilor de blat.Se da totul la rece.
                Frisca se bate cu zaharul si vanilia.Se imbraca tortul in frisca si,deasupra,se presara nuca macinata.                                        



              Se da tortul la rece pana in momentul servirii.



                 Multumesc,Emi,a fost minunat tortul,surpriza pe masura!


           
   
                               
                   


miercuri, 6 aprilie 2016

Rulada de biscuiti cu banane si fructe uscate






                      De fapt este un salam de biscuiti dar mult mai cremos.Pe langa asta,nu are rom in el deloc.Predomina aroma de banane si vanilie.Este o compozitie fina,cremoasa cu arome fructate.
                      Se poate face un sul si se servesc felii sau ,daca se lasa putin mai moale compozitia,se pot umple cu ea foi de napolitana.In ambele cazuri veti savura un desert minunat.




                      Ingrediente:
                  600gr biscuiti,250gr unt,4 banane bine coapte,200gr mix de fructe uscate,4 ling cacao,200gr nuci,150-200gr zahar pudra,esenta de vanilie.


                  Mod de preparare:
               Biscuitii se macina sau se zdrobesc.Bananele se fac piure si se adauga la biscuiti.Se adauga zaharul,cacaoa,fructele uscate si unul la temperatura camerei.Nucile se toaca grosier si se prajesc usor intr-o tava.Dupa ce s-au racit se adauga in compozitie.Se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul bine.
               Pe o folie alimentara pudrata cu zahar pudra sau cu fulgi de cocos se pune amestecul obtinut.Cu ajutorul foliei se ruleaza.Capetele se strang si se da la frigider cateva ore sau de seara pana dimineata.
               Se taie felii si se serveste alaturi de o cafea neagra.


luni, 4 aprilie 2016

Pulpa de porc cu lamaie








                        E delicioasa aceasta friptura de porc impanata cu felii de lamaie si facuta in zeama lor.Chiar daca pare ca e prea multa lamaie si carnea va lua aciditatea si acreala lamaielor,nu este asa.Zeama de lamaie fragezeste carnea si ii da o savoare deosebita.Asa este si aceasta friptura.


                       Ingrediente:
                     500gr pulpa de porc,zeama de la o lamaie,sare,piper,cimbru,rozmarin,cateva felii de lamaie,2 ling miere,100ml ulei de masline.


                   Mod de preparare:
                 Se stoarce bine o lamie.Zeama obtinuta se amesteca cu uleiul si condimentele.Se adauga carnea si se lasa sa stea in sosul format 1-2 ore.Dupa ce a trecut timpul,se scoate carnea din sos si,cu cutitul se fac mici buzunarase pe toata suprafata.In aceste buzunarase se introduc felii de lamaie.
                  Carnea se pune intr-o tava,se toarna deasupra sosul ramas si se da la cuptor.
                  Cand e aproape gata,se scoate si se unge deasupra cu cele doua linguri de miere.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
                  Se serveste cu  cartofi taranesti si salata verde.


duminică, 3 aprilie 2016

Oua daneze gratinate





                     Este un delicios aperitiv  care se poate savura in deschiderea unei mese festive,dar si ca gustare, la cina.Se fac usor si repede si sunt foarte gustoase.


                   Ingrediente:
                 10 oua,3ling unt,3ling faina,2 cesti lapte,1ling.mustar,sare,piper alb,100 gr cascaval


                Mod de preparare:
             Ouale se fierb tari,se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
             Untul se topeste la foc mic.Se adauga faina,se amesteca bine si se adauga laptele cald.Se amesteca pana sosul prinde consistenta.Se adauga mustarul,sare si piper alb,dupa gust.
            Ouale curatate se taie in doua,pe lung.Se pun intr-o tava,cu galbenusul in jos.Se toarna sosul peste ele,se rade cascaval deasupra si se dau la cuptor.
             Sunt gata cand sunt frumos rumenite deasupra.
             Se pot servi calde,dar sunt delicioase reci,cu paine calda si muraturi.

Weekend cu spor - aprilie 2016






                       Suntem deja in aprilie,adica in miezul primaverii.E luna mea,luna aniversarii mele si luna cand este randul meu sa gazduiesc provocarea Weekend cu spor,initiata de Stefania Anastasiu.
                      Minunata aceasta provocare!Mi-a placut de la inceput si imi place in continuare,fapt pentru care particip atat ca gazda,cat si ca participant in fiecare luna.
                    Regulamentul spune ca gazda lunii trebuie sa puna la dispozitia participantilor trei teme de pe blogul sau,de unde acestia isi vor alege una sau mai multe retete.Rezultatul final va fi postat pe blogul fiecareia,apoi pe grupul de pe  Facebook.Toate retetele vot fi cuprinse intr-o parada,la sfarsitul lunii.
                  Cu speranta ca va vor place retetele mele si veti participa in numar cat mai mare,va pun la dispzitie  urmatoarele teme de pe blog:
                                                                Aperitive
                                                                Fel principal
                                                                Prajituri

                  Va doresc spor la gatit si sa ne intalnim in numar cat mai mare la parada ,cum si-ar dori fiecare dintre noi!
                   Mult succes!