Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 14 noiembrie 2016

Ciorba de gaina cu legume si zeama de varza






                   Am facut aceasta ciorba inspirata fiind de Elena Bite care,luna aceasta,este gazda provocarii Weekend cu spor.De pe blogul ei ne-a oferit urmatoarele teme:Mancaruri de post,Supe-ciorbe,Dulciuri.
                   Am ales aceasta Ciorba de gaina cu legume si zeama de varza pentru ca la noi in familie sunt preferate ciorbele acre,iar acum ,ca deja e frig,o ciorba fierbinte e binevenita.



                    Ingrediente:
                1 spate de gaina,3 morcovi,2 pastarnaci,1 telina mica,2 cartofi,1 ceapa,1 ling.ardei macinat,sare,200ml zeama de varza


                   Mod de preparare:
                Carnea se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare.In aceast timp se curata zarzavatul,apoi se taie marunt.
                Supa se spumeaza.Cand e fiarta carnea,se strecoara,se adauga din nou carnea si zarzavatul si se pune iar la foc.Cartofii se adauga la urma,cand zarzavatul e aproape fiert.
                 Zeama de varza se da in clocot si se adauga la ciorba.Se potriveste de sare daca e cazul si se stinge focul.Se presara leustean  si patrunjel verde deasupra.Ca niciodata,eu nu am avut.
                 Se serveste calda,cu ardei iuti.


vineri, 11 noiembrie 2016

Friptura de pui cu dovleac si prune uscate






                    Ce altceva putem gati in noiembrie,cand frigul a pus stapanire pe tot din jur?Am dat drumul la cuptor si,pe langa carne,am adaugat fructele toamnei:dovleac si poame.
                    Cu aceasta ocazie am raspuns provocarii de luna aceasta a Monicai Horoiu.Fiind gazda provocarii Mistery box challenge,pe langa ingredientele permise,ea a mai pus in cutie:carne,nuci/migdale,ceapa,praz,orez,broccoli,oua,fructe uscate,quinoua,branzeturi/lactate.Si cum altfel,decat dovleacul vedeta.Asa am incropit aceasta delicioasa friptura.



                  Ingrediente:
                4 pulpe de pui,500gr dovleac,200 gr prune uscate,1 ceapa,3-4 catei de usturoi,1 baton scortisoara,2 ling pasta de rosii,sare,piper,ulei de masline.

                  Mod de preparare:
                Carnea se prajeste in ulei incins.Se scoate si in acelasi ulei se caleste ceapa taiata julien si usturoiul tocat.Se pune inapoi carnea si se adauga pasta de rosii si batonul de scortisoara.Se potriveste de sare si piper si se mai lasa sa dea cateva clocote.
                In aceast timp se taie dovleacul cuburi.Se adauga in mancare si se da totul la cuptor.Cand e gata,se adauga prunele uscate si se stinge focul.Se lasa in cuptor pana se potoleste,apoi se scoate si se serveste ca atare sau cu garnitura de orez.



                    Ai mei au preferat friptura fara orez,asa ca si pozele le-am facut tot fara orez.

duminică, 6 noiembrie 2016

Tort buturuga 2





                         Tortul buturuga,traditional de Craciun sau Anul Nou,l-am facut mai repede anul asta,la insistentele Emiliei.careia ii era dor de "buturuga cu muuulta ciocolata facuta de buni".Astfel,am cautat iar prin caietele mamei  si am trecut la treaba.



                         Ingrediente:
                      Blat:7 oua,7 ling zahar,7 ling faina,3ling cacao,un praf de copt
                      Crema: 150 gr ciocolata amaruie,150gr zahar,150 ml apa,300gr unt.



                        Mod de preparare:
                    Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri si se bat tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul,mixand in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Este gata cand trece testul scobitorii.
                   Fierbinte,se scoate din tava pe un prosop umed si se ruleaza strans.Se lasa astfel pana se raceste complet.
                   In acest timp se pregateste crema.Este o crema simpla,rapida,fara oua,dar foarte gustoasa.Recomand folosirea unei ciocolate de calitate pentru ca ea va da tot gustul si aroma cremei.In acest caz,nu mai este nevoie de adaugarea altor arome.
                   Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la fiert.Se lasa sa fiarba 5 min din momentul in care clocoteste.Se adauga ciocolata rupta cuburi si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.Se mai lasa sa fiarba inca 5 min de cand incepe sa clocoteasca iar.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                    Untul moale,la temperatura camerei,se spumeaza.Cand siropul cu ciocolata a ajuns la aceeasi temperatura cu untul,se adauga treptat in unt,amestecand continuu.
                    Se obtine o crema onctuoasa cu care se umple rulada.Se opresc 3-4 linguri pentru a imbraca si exteriorul ruladei.Pentru un aspect de scoarta de copac se traseaza cu furculita dare subtiri,inegale.
                     Se da totul la rece pana in momentul servirii.


joi, 3 noiembrie 2016

Articulatii flexibile si sanatoase cu LITOMOVE






                     Pe masura ce inaintam in varsta,suferim intr-o mai mica sau mai mare masura de probleme articulare cauzate de deteriorarea cartilajelor,diversele leziuni,pierderea masei musculare,greutatea in exces.LITOMOVE este singurul supliment alimentar care contine Rosenoids,un complex unic cu componente bioactive naturale,provenite din pulberea de maces.Are dubla actiune asupra articulatiilor:atenueaza durerile si imbunatateste flexibilitatea,oprind distrugerea celulelor cartilajelor,cu eficacitate dovedita clinic.
                 Macesele continute de LITOMOVE provin de la trei tipuri de maces cultivate in Chile.Culese la trei ani de la plantare,sunt atent selectionate si procesate prin metode complexe,la temperaturi joase,care asigura mentinerea fitonutrientilor.
                 Pulberea din capsulele Litomove este obtinuta doar din invelisul rosu al maceselor deoarece doar acesta este bogat in ingrediente active.Astfel,complexul unic Rosenoids din componenta LITOMOVE  protejeaza cartilajele  oprind distrugerea celulelor cartilajelor si stimuleaza dezvoltarea altora noi; regenereaza cartilajele contribuind la formarea colagenului pentru functionarea normala a sistemului osos si a ligamentelor; stimuleaza flexibilitatea  reducand durerea si imbunataind flexibilitatea articulatiilor.
                   Procesul de imbatranire a organismului duce,printre altele, la durerile articulare.O cura cu LITOMOVE  va va  ajuta sistemul oseo-articular eficient si natural.Pentru un efect optim,o cura trebuie sa dureze trei luni.
                    Am ocazia sa fac aceasta cura multumita #BUZZStore si #buzzlitomove,care mi-au dat pentru incercare doua flacoane LITOMOVE,echivalentul a doua luni de tratament.


marți, 1 noiembrie 2016

Fursecuri cu nuca






                  Sunt delicioase aceste fursecuri! Aroma de vanilie se imbina armonios cu cea de cacao si nuca.Sunt usor crocante la exterior si moi si pufoase la mijloc.Sunt un deliciu din care ai tot manca fara sa te mai opresti.Merg de minune langa o cana cu lapte sau la cafea.



                 Ingrediente:
              250gr unt,150 gr zahar,2oua,300 gr faina,30 gr cacao,150gr nuca macinata,un varf cutit sare,un praf de copt,zahar vanilat.



                 Mod de preparare:
              Untul se lasa la temperatura camerei pentru a fi maleabil.Se freaca cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile.Se adauga praful de sare si se omogenizeaza totul bine.Faina se amesteca cu cacaoa,nuca macinata si praful de copt apoi se incorporeaza in crema de unt.Rezulta un aluat legat,dar mai moale.
              Cu mana se fac bilute din aluat care se aplatizeaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptorul dinainte incins.
              Cand sunt gata se scot si se lasa la racit.Sunt foarte fragede.